Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ

 
« Η Αστυνομία, θα κάνει τη δουλειά της και αν θέλουν να αναμετρηθούν μαζί της» όσοι αντιδρούν για την έλευση του Πάπα.

 Σχίσμα για τον "Αιρετικό"

Απάντηση στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τα οποία δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να παραστούν στην τελετή υποδοχής του Πάπα Βενέδικτου στις αρχές Ιουνίου, με τη δικαιολογία ότι είναι αιρετικός, έδωσε σήμερα ο Αρχιπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β'.
Αυτοί είναι που σκανδαλίζουν το λαό δήλωσε ο Μακαριότατος, υποδεικνύοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει συνοδική απόφαση οφείλουν να σιωπήσουν. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η απόφαση για το ποιοι θα παραστούν στις εκδηλώσεις είχε ληφθεί κατά την τελευταία Σύνοδο και από τότε είχαν ήδη εκφράσει τη διαφωνία τους. Αν δεν τους αρέσει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, να μείνουν σπίτια τους και στις Μητροπόλεις τους και αφού θέλουν να απομονωθούν ας απομονωθούν.
Αναφερόμενος στο Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εξέφρασε δημόσια τη διαφοροποίηση του, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος δεν δικαιούνταν να μιλήσει δημόσια.
Αναφερόμενος, εξάλλου, σε πιθανές αντιδράσεις κατά του Πάπα από οργανωμένα στοιχεία, που θα έρθουν από το εξωτερικό, η Αστυνομία, είπε, θα κάνει τη δουλειά της και αν θέλουν να αναμετρηθούν μαζί της.
Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Antonio Franco Αποστολικός Νούντσιο του Βατικανού με έδρα την Ιερουσαλήμ, απάντησε ότι ο καθένας έχει την άποψη του και δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι σχολίασε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο Πάπας, είπε, δεν έρχεται για να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή οποιουδήποτε, τονίζοντας Εκκλησία και κυβέρνηση δεν αντιτίθενται στην επίσκεψη.
SigmaLive/Ράδιο Πρώτο – 25/05/2010
http://aktines.blogspot.com/ 

Σχόλια

  1. Eνδιαφέρον η εμπιστοσύνη του Αρχιεπισκόπου προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, εν συγκρίσει με την εμπιστοσύνη που δείχνει να έχει προς αυτούς που ''αν δεν τους αρέσει να μείνουν σπίτι τους''. Μου φαίνεται οτι προτιμάει να δείχνει καλή η εικόνα του προς την πολιτεία κ τους αιρετικούς παρά προς το ποίμνιό του. Μόνο που το ποίμνιο χρειάζεται Ποιμένα κ τα παιδιά Πατέρα. Και όλα τα παραπάνω δείχνουν οτι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι μάλλον, ''Πατριός''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις