Υποχρεωτικό τσιπάρισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες!!!

 
Γράφει ο φίλος μας  Μ.Α
 
Παράλληλα με τα όσα άκρως ανησυχητικά συμβαίνουν στην πατρίδα μας σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη αλλά και το bar code του Πολίτη που υποτίθεται ότι θα τον εξυπηρετήσουν αλλά στην πράξη θα τον υποδουλώσουν ήθελα να θέσω υπόψιν σας και την παρακάτω πολύ σημαντική πληροφορία:
 
Πριν λίγο καιρό ψηφίσθηκε το περίφημο νομοσχέδιο του Μπάρακ Ομπάμα για την Υγεία στις ΗΠΑ
Βάσει συγκεκριμένων του διατάξεων, γίνεται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη. Μέχρι πριν αρκετές ώρες, 20 από τις πολιτείες των ΗΠΑ είχαν καταφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, επειδή είναι, όπως υποστηρίζουν, βαθύτατα αντισυνταγματικό και πλήττει την ελευθερία του κάθε Αμερικανού πολίτη καίρια.
Αλλά τι είναι αυτό ηλεκτρονικό τσιπ; Η απάντηση έρχεται από τον ιστότοπο του οργανισμού διαχείρισης τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (Food And Drug Administration www.fda.gov .) Στον ιστότοπο του συγκεκριμένου οργανισμού υπάρχει πολλή πληροφορία για το συγκεκριμένο τσιπ. Ονομάζεται Radio Frequency Identification (RFID). Όπως διαβάζουμε σε συγκεκριμένη σελίδα (http://www.fda.gov/Radiation-EmittingProducts/RadiationSafety/ElectromagneticCompatibilityEMC/ucm116647.htm) του συγκεκριμένου ιστοτόπου το τσιπ αυτό είναι ένα εργαλείο για αναγνώριση αλλά και ιχνηλασία αντικειμένων και ανθρώπων. Τι τσιπ (tag) αυτό τοποθετείται σε ένα αντικείμενο ή πρόσωπο. Κατόπιν πομποί - αναγνώστες στέλνουν συγκεκριμένα σήματα για να αναγνωρίσουν τα τσιπ αυτά και να διαβάσουν (αυτόματα εννοείται) τα δεδομένα τους. Τα τσιπ αυτά (tags) μπορούν να αποθηκεύσουν από ένα αριθμό μέχρι αρκετές σελίδες. Οι πομποί αναγνώστες από την άλλη θα μπορούν να είναι είτε φορητοί είτε να συνδέονται μόνιμα σε κάποιο τοίχο ενός δωματίου είτε οπουδήποτε.
Σαν περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να χρησιμεύσει η τεχνολογία του RFID αναφέρονται οι εξής:
1) Καταστήματα, αποθήκες και σημεία διακίνησης για έλεγχο
2) Στον έλεγχο της διανομής φαρμάκων
3) Στους χώρους εργασίας για αναγνώριση των υπαλλήλων
4) Στα συστήματα μεταφορών για τη συλλογή των εισιτηρίων αλλά και την πληρωμή των διοδίων
Στα πλεονεκτήματα αναφέρονται και τα:
1) Να εξασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς θα παίρνουν τα σωστά φάρμακα
2) Ιχνηλασία ασθενών
3) Να διευκολυνθεί η ανάκληση συσκευών (ιατρικών προφανώς)
4) Να προληφθεί η διάδοση φαρμάκων και συσκευών "μαϊμούδων"
5) Να μαζευτούν δεδομένα για ηλεκτρονικά συστήματα φακέλων (ηλεκτρονικό φακέλωμα)
 
Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα διατυπώνεται και ο προβληματισμός του κατά πόσο το τσιπ (tag) και οι συν αυτό πομποί - αναγνώστες που θα τοποθετηθούν παντού θα επηρεάσουν τη λειτουργία τυχόν ιατρικών συσκευών.
Αυτά είναι μεταξύ των πολλών που αναφέρονται για την τεχνολογία του νέα του RFID που από ότι φαίνεται ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να φέρει στη ζωή των Αμερικανών.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα.Είχα μια συζήτηση με τον καθηγητή μου κ του είπα για την ηλεκτρονική ταυτότητα.Μου είπε ότι θα την πάρει κ ότι απλά δεν θα τη παίρνει μαζί του,ότι δηλαδή θα την έχει στο συρτάρι του.Θα ήθελα να ρωτήσω τι θα γίνει αν απλώς την πάρουμε κ απλώς δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε πουθενά?Απλώς θα την έχουμε στο συρτάρι κ δεν θα βγει καθόλου από εκεί μέσα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην ζωή μας,στην καθημερινότητά μας αν δεν δεχτούμε την ηλεκτρονική κάρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλές φορές ψάχνουμε και ρωτάμε
    - Γιατί νηστεύουμε;
    - Γιατί να πηγαίνουμε στην Εκκλησία;
    - Γιατί χρειάζεται η εξομολόγησης
    Και πολλές άλλες τέτοιες ερωτήσεις.
    Εκτός από τις αμέτρητες απαντήσεις που κατά καιρούς δίνονται από την εκκλησία, προς τους απορούντες, η απάντηση για έναν πιστό χριστιανό που υπόσχεται υπακοή στον λόγο του Θεού είναι μία. Χωρίς εξηγήσεις, χωρίς απαντήσεις, χωρίς αμφιβολίες.
    - Επειδή το είπε ο Θεός.

    Στην νέα εποχή πολλοί ρωτούν.
    - Γιατί να μην πάρω την ηλεκτρονική κάρτα;
    - Γιατί να είναι κακό το τσιπάρισμα;
    - Γιατί να είναι λάθος η παγκοσμιοποίηση;

    Στους κοσμικούς της εποχής, μπορούν να δοθούν άπειρες απαντήσεις που βασίζονται στην Ορθόδοξη πίστη. Μερικές τρομάζουν. Αυτό είναι καλό. Η ένεση τρομοκρατεί, πονάει αλλά γιατρεύει. Τραντάζεται ο διάβολος και τραντάζει τον άνθρωπο. Αν ήταν ανώδυνη η πίστη, τότε θα ήταν ψεύτικη.
    Στους πιστούς οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από μία, είναι περιττή.
    - Είναι κακό επειδή είναι εκ του πονηρού.

    Πραγματικά, μπορεί κανείς να ψάξει μέσα σε όλο το σύστημα της νέας εποχής, της παγκοσμιοποίησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της αριθμοποίησης, κτλ, και να μην βρει τίποτα το κακό. Θα μπορούσε όντως να μην υπάρχει τόσο κακό μέσα στην πρακτική αυτή. Θα μπορούσε να μην υπάρχει καμία κακία ούτε μέσα στην ερμηνεία που δίνει η νέα εποχή σε όλη την πρακτική της. Κι όμως είναι κακή επειδή ακριβώς δεν είναι από τον Θεό αλλά από τον διάβολο. Το κίνητρο είναι πονηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΟΥ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.. ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ... Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ... Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΧΩΡΙΣ 1Ε ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΟΛΗΤΕ... ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΣ;; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 100% ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΕΣΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ 10% ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ... ΔΕΝ ΣΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ... ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΡΑ; Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 15000Ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ.. ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις