Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η Σύνοδος με τις δηλώσεις Πιτσιλλίδη

ΕΚΤΙΘΕΤAI ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============
Aν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θέλει να μην εκτίθεται είναι απολύτως αναγκαίο να μην αναθέτει στο γνωστό κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη την υπεράσπιση της απόφασής της να προσκαλέσει τον Πάπα στην Κύπρο. Αν ο κ. Πιτσιλλίδης συνεχίσει να μιλά και να λέγει αυτά που δημοσίευσε η εφημερίδα “Αλήθεια” τότε αναπόφευκτα οι Αγιοι Συνοδικοί θα εκτίθενται ανεπανόρθωτα.
ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ “ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ”
_____________
Παρακαλούμε να μην γίνει απόπειρα απόκρυψης των γεγονότων πίσω από “φύλλο συκής”. Ας μη λεχθεί ότι δεν ερωτήθηκε η Σύνοδος για τις δηλώσεις του κ. Πιτσιλλίδη στην “Αλήθεια” επειδή ουδεμία αντίδραση εκ μέρους της Συνόδου ακούσαμε για την απίστευτη ακρισία και τα αιρετικά φρονήματα που διατύπωσε. Ο κ. Πιτσιλλίδης, άλλωστε, τυγχάνει έμμισθος του Κέντρου Ερευνών της Μονής Κύκκου και εκ των εξ απορρήτων των Μητροπολιτών Τηλλυρίας και Ταμασού.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΚΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
_______________
Η Ιερά Σύνοδος και ιδιαιτέρως ο Πανιερότατος Κύκκου οφείλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους άμεσα και κατηγορηματικά από τις άστοχες δηλώσεις του κ. Πιτσιλλίδη. Το ίδιο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή επειδή την επικαλέστηκε ως πηγή των ανεύθυνων ή και συκοφαντικών πληροφοριών του.
ΤΟ ΠΑΧΟΚ
__________
Πέραν της σπίλωσης με συκοφαντίες ή με ανεύθυνες πληροφορίες της υπόληψης των κορυφαίων ορθόδοξων θεολόγων των ημερών μας ο κ. Πιτσιλλίδης θεώρησε σκόπιμο να κάνει δηλώσεις για το ΠΑΧΟΚ. Οι δηλώσεις του κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση επειδή ως άνθρωπος του Κύκκου όφειλε να γνωρίζει από ποιον κορβανά χρηματοδοτείται το οίκημα του ΠΑΧΟΚ και ποιοι Μητροπολίτες είναι οι συνομιλητές του ΠΑΧΟΚ. Ο χαρακτηρισμός των μελών του ΠΑΧΟΚ ως πιστών που εμφορούνται “από ακραίες προσεγγίσεις σε όλες τις θρησκευτικές τοποθετήσεις” εκθέτει τους φίλους προισταμένους του επειδή χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές του.
ΑΓΝΟΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ
_________________________
Οσο για την θεολογική ακρισία του κ. Πιτσιλλίδη “τι φω και τι λαλήσω”; Οι Παπικοί, ισχυρίζεται, δεν είναι αιρετικοί αλλά σχισματικοί(!!!) παρόλον ότι όπως ο ίδιος ομολογεί έχουμε μαζί τους δογματικές διαφορές!!!. Για όσους δεν γνωρίζουν θεολογία παραθέτω μια παρομοίωση για να αντιληφθούν το μέγεθος της ανοησίας της δήλωσης. Είναι σαν να ισχυρίζεται ότι ο τοίχος είναι βαμμένος μαύρος με κίτρινη μπογιά!!! Και ιδού το γιατί. Ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της θεολογίας γνωρίζουν όσοι έχουν δογματικές διαφορές με την Εκκλησία (δηλαδή διαφορές πίστεως) είναι αιρετικοί. Οχι σχισματικοί! Με τους Παπικούς μας χωρίζει πλήθος αιρέσεων (“Πρωτείο”, “Αλάθητο”, Filioque, Ακτιστη χάρη, Ασπιλη σύλληψη της Θεοτόκου, καθαρτήριο πυρ κτλ). Αφού, λοιπόν, έχουμε τόσες πολλές δογματικές διαφορές βάσει ποιας λογικής οι Παπικοί είναι σχισματικοί και όχι αιρετικοί; Ο κύριος όγκος της Πατερικής Γραμματείας την τελευταία χιλιετία και πολλές σύνοδοι πανορθοδόξου κύρους συνήλθαν για να καταδικάσουν την αίρεση του Παπισμού και ο κ. Πιτσιλλίδης αγνοεί ότι οι Παπικοί είνα αιρετικοί; Ούτε τα συγγράμματα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς διάβασε ποτέ ο κ. Πιτσιλλίδης για να πληροφορηθεί ότι οι Παπικοί είναι αιρετικοί; Μήπως είναι καλόν να μιλά όταν έχει να πει “σιγής τι κρείττον”;
ΑΓΝΟΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧEI Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ FILIOQUE;
_______________
Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη θεολογική αστοχία που.... διατύπωσε στη συνέντευξή του. Ισχυρίζεται, ότι οι Ορθόδοξοι και οι Παπικοί έχουν την ίδια τριαδολογία!!! Είναι δυνατόν να αγνοεί την αίρεση του Filioque; Δεν έχει υπόψη του ότι η εν λόγω αίρεση πρεσβεύει ότι το Αγιο Πνεύμα εκπορεύεται όχι μόνον εκ του Πατρός αλλά και εκ του Υιού και ότι με αυτήν την αίρεση συμφύρονται τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας επειδή η εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος αποδίδεται “tamquam ex uno principio”; Γιατί κάνει δημόσιες δηλώσεις και κατηχεί αντορθόδοξα τους πιστούς; Πώς δεν βρέθηκε έστω και ένας συνοδικός να ανακαλέσει σε τάξη τον ασχημονούντα θεολόγο; Οι Παπικοί, όπως και οι πλείστοι Προτεστάντες, δεν είναι βεβαίως αντιτριαδικοί αλλά ο ισχυρισμός ότι έχουμε την ίδια πίστη στον Τριαδικό Θεό με τους Παπικούς, όπως ισχυρίζεται ο κ. Πιτσιλλίδης, είναι, με τον επιεικέστερο δυνατό χαρακτηρισμό, εξωφρενικός.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ
___________
Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι για όσα αναφέρει ο κ. Πιτσιλίδης για τους Παλαιημερολογίτες (ΓΟΧ), επειδή ποτέ δεν είχα σχέση μαζί τους, όπως όλοι άλλωστε οι παραδοσιακοί πιστοί, και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω στο μέλλον επειδή είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας. Και εκτός Εκκλησίας ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία. Τι θα κάνουν ή τι δεν θα κάνουν οι Παλαιοημερολογίτες, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο ούτε ξέρω, ούτε είμαι σε θέση να μάθω.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΖΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
_________________
Για τους υπόλοιπους, όμως, είμαι σε θέση να ξέρω ότι ο κ. Πιτσιλλίδης είτε τους συκοφαντεί συνειδητά είτε ανοητολογεί ανεύθυνα και επικίνδυνα. Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και άλλοι κορυφαίοι θεολόγοι της Ορθοδοξίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αντιπαπική Ημερίδα έξη Ελληνικών σωματείων που πραγματοποιείται στην Πάφο επειδή δεν υπήρχε πρόσκληση προς αυτούς εκ μέρους επισκόπου. Πολλώ μάλλον επομένως δεν προτίθενται να πάνε στην Κύπρο για να προκαλέσουν οχλαγωγίες. Ούτε στο χαρακτήρα τους, ούτε στη σοβαρότητά τους ως κληρικών και διεθνούς κύρους ακαδημαικών είναι να συμμετέχουν σε οχλαγωγίες και άλλες απρεπείς ενέργειες.
Η ΑΝΤΙ-ΠΑΠΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ
_______________
Το δελτίο τύπου των διοργανωτών της αντιπαπικής Ημερίδας καθιστά σαφές ότι ο κ. Πιτσιλλίδης ψεύδεται ασύστολα ή είναι βαθιά παραπληροφορημένος όταν ισχυρίζεται ότι δήθεν ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή ο π. Γεώργιος Μεταλληνός θα παραστούν στην Ημερίδα. Απλά, όπως αναφέρει η πρόσκληση, ο π. Γεώργιος θα στείλει μήνυμα για να διαβαστεί στην Ημερίδα. Επιπλέον! Η Ημερίδα πραγματοποιείται δυο βδομάδες πριν την άφιξη του Πάπα. Επομένως είναι κυριολεκτικά αστείο να διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι οι διοργανωτές της Ημερίδας θα παρενοχλήσουν τη λειτουργία των Παπικών που θα τελεστεί δυο βδομάδες αργότερα!!! Ολίγη σοβαρότης ουδένα βλάπτει! Ο κ. Πιτσιλλίδης οφείλει να λέγει την αλήθεια. Αν δεν ξέρει τα γεγονότα ας ΜΗΝ κάνει δηλώσεις. Αν τα ξέρει ας μη συκοφαντεί και μάλιστα θεολόγους - κληρικούς του κύρους και της αρετής του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Γεώργιου Μεταλληνού. Ας αναλογιστεί ποιος είναι ο ίδιος και ποιους ανθρώπους συκοφαντεί ασύστολα ότι προτίθενται δήθεν να διοργανώσουν οχλαγωγίες.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΑΧΟΚ” (“ΑΓΙΟ ΝΙΚΩΝΑ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ”)
__________________
Για την άλλη ομάδα στην οποία αναφέρεται (τον Αγιο Νίκωνα Μετανοείτε γνωστό ως ΠΑΧΟΚ) ζωηρώς αμφιβάλλω αν έχουν κατά νουν να δημιουργήσουν οχλαγωγίες. Από πού εξάγω το συμπέρασμα; Ως γνωστόν τον περασμένο Οκτώβριο περιορίστηκαν να κρατούν πανώ έξω από το συνεδριακό κέντρο που γινόταν η συνάντηση Ορθοδόξων και Παπικών στην Πάφο και προσεύχονταν σε παρακείμενο παρεκκλήσι χωρίς να ενοχλούν κανένα. Οχι μόνον δεν ενόχλησαν κανένα αλλά οι ίδιοι έγιναν θύματα αδίστακτης βίας όπως αδιάψευστα κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες με αποτέλεσμα να ρεζιλευθεί η πατρίδα μας ανά την υφήλιο. Ούτε οχλαγωγίες δημιούργησαν, ούτε με αγένεια ή απρέπεια συμπεριφέρθηκαν σε οποιοδήποτε. Γιατί πρέπει να αναμένουμε αυτή τη φορά να συμπεριφερθούν διαφορετικά;
Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
_______________
Πέραν των όσων αθεολόγητων, ανεύθυνων ή και συκοφαντικών ανέφερε για όσους αντιδρούν στην έλευση του Πάπα, ο κ. Πιτσιλλίδης έκανε αναφορά στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Οι θέσεις του προκαλούν τη συνείδηση της Εκκλησίας, επειδή εκτός των άλλων, χαρακτηρίζει τους Αγίους Σέργιο και Βάκχο ως ομοφυλόφιλους!!! για να δικαιολογήσει την υποστήριξη που παρέχει στη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Για τον ίδιο λόγο επικαλείται το εντελώς άσχετο με το θέμα χωρίο της Αγίας Γραφής “ουκ ένι άρσεν ή θήλυ”.
Ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου οι αθεολόγητες θέσεις και η συκοφαντία εναντίον των Αγίων της Εκκλησίας. Οι Αγιοι Συνοδικοί δικαιολογούν τη σιωπή και τη συγκατάθεσή τους στις οικουμενιστικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας της Κύπρου επειδή, όπως ισχυρίζονται, θέλουν να βοηθήσουν το εθνικό μας θέμα.
Η ανοχή της βλασφημίας εναντίον των Αγίων της Εκκλησίας ότι είναι ομοφυλόφιλοι ποια σκοπιμότητα άραγε εξυπηρετεί;
Προσευχόμαστε ότι η Σύνοδος θα εγκαταλείψει την απαράδεκτη σιωπή της και τη μη κατά Θεόν ομοφωνία της και ότι θα καταδικάσει τις βλασφημίες του κ. Πιτσιλλίδη.
http://aktines.blogspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.