ΕΡΓΑΖΕΣΘΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΚΑ ΑΡΑ ΚΑΙ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ


 Γράφει ο Στάθης Α.
Από την χθεσινή (παλαιότερη) ομιλία του κ. Πρωθυπουργού. Άραγε στο σύστημα που θα κληθούν να περάσουν τα στοιχεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι υποχρεωτικά και ο ΑΜΚΑ;  Εάν ναι και αρνηθεί κάποιος να δηλώσει ΑΜΚΑ, τότε δεν θα είναι στην βάση και κατά συνέπεια δεν θα πληρωθεί; και όλα αυτά μέσα στο 2010;



".......................
Όπως καταλαβαίνετε, δεν  βοηθάει σε μια διαπραγμάτευση, ούτε στην αξιοπιστία μας, όταν εμείς δεν  μπορούμε να πούμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Άρα, λοιπόν, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής θα μας επιτρέψει να καταγράψουμε καταρχήν τους δημόσιους  υπάλληλους. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι  απλό, διότι ξέρετε πόσο τα Υπουργεία  είναι φέουδα μεταξύ τους και μέσα στα Υπουργεία υπάρχουν άλλα, μικρότερα φέουδα, περιμένουμε μια ημερομηνία από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, οπότε θα γίνει απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ανεβάσουν τα στοιχεία τους στο Διαδίκτυο, βεβαίως με τη βοήθεια του διοικητικού Προϊσταμένου της κάθε Υπηρεσίας. Έτσι, θα υπάρχει ένα πρότυπο, το οποίο αυτή τη στιγμή εξειδικεύεται, ένα ηλεκτρονικό πλαίσιο. Και από κάποια ημερομηνία και μετά, μέσα στο 2010, όσοι δεν είναι στο Διαδίκτυο, όσοι δεν είναι στη βάση δεδομένων, απλά δεν θα πληρωθούν.

Είναι ο βασικός τρόπος, για να έχουμε απογραφή επιτέλους, ποιοι  είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη  χώρα μας. Και βεβαίως, η επόμενη  φάση είναι, όλες, μα όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο να γίνονται μέσω του  Διαδικτύου.

Κάρτα πολίτη, για απαραίτητες  πληροφορίες, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι αυτό.

..............................

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις