ΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ";


Είναι αλήθεια ότι πολλοί φίλοι αναγνώστες μας  απευθύνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτή την ερώτηση.Πολλές φορές εκζητούν μια συναινετική απάντηση ή έστω και μια ανακουφιστική  δικαιολόγηση των κοσμικών ανησυχιών και επιχειρημάτων τους.Αντιλαμβανόμαστε  και  τους φόβους και τις ανησυχίες και τον τρόμο που έχει σπαρεί αυτές τις μέρες με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις της "Νέας Εποχής".
Εμείς  θα απαντήσουμε με μια μόνο ερώτηση που απευθύνεται κυρίως σε όσους  εν Χριστώ εβαπτίσθησαν .
"ΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;"
Θα παραθέσουμε  πιο κάτω   το σχόλιο που μας έστειλε  ένας ανώνυμος φίλος  στην ανάρτηση 

"ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

και την απάντησή μας σε αυτό: 

 Ανώνυμος είπε... Αυτο θεμα τπ συζητησα με τους φιλους μου κ τους ειπα μα μην παρουν την καρτα κ η απαντηση τους ηταν..Ε,και??Εδω μας ελεγχουν μεσα απο τα κινητα,τη τηλεοραση(AGB),τα κομπιουτερ,τις καμερες,μεσω δορυφορων αυτο μας μαρανε???Δεν ηξερα τι να απαντησω...Εσεις μπορειτε να μου απαντησετε??

Η απάντηση του "Ο.Π":

Κάποτε στις εποχές των πρώτων διωγμών ,τότε που η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε επιβληθει πολιτικά,στρατιωτικά αλλά και πολιτιστικά σχεδόν παντού, με αυτήν την κοσμική και  απονευρωμένη αντίληψη  σίγουρα οι θυσίες τόσων εκατομμυρίων  εν Χριστώ ανδρείων Μαρτύρων και Ομολογητών ήταν ανώφελες  ίσως  και ηλίθιες .Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διώκτες  δεν τους ζητούσαν να λατρέψουν τα είδωλα,αλλά τους προέτρεπαν με τη συμβουλή του αρχεκάκου όφεως,απλώς να ..θυμιατίσουν σε αυτά.
Οι πιστοί απλοί στρατιώτες του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Σωτήρος Ιησού Χριστού,δυναμωμένοι απο τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος,αρνήθηκαν ακόμα και την ψεύτικη προσφορά στα είδωλα.Για εκείνους, που ας μην ξεχνούμε πολλοί ήσαν  παιδιά,  ακόμα και αυτή η πράξη  αποτελούσε  εσχάτη προδοσία στον Ευεργέτη τους  Χριστό.Την επιλογή  της αντίρρησης  στην διαβολική συγκατάβαση και την Ομολογίας της πίστεως την πλήρωσαν με  φρικτά μαρτύρια , λαμβάνοντας όμως το στεφάνι του νικητή με το οποίο εισήλθαν στην Βασιλεία των ουρανών με   κάθε  τιμή και δόξα.
Ας μη γελιώμαστε,υπο τις παρούσες συνθήκες η μαρτυρία και η ομολογία της πίστεως δεν θα είναι ανώδυνη και εύκολη όπως μέχρι τώρα.Η πάλη με τις αντίχριστες δυνάμεις της "Νέας Εποχής" θα είναι πολυμέτωπη και σκληρή.Αν σε αυτόν τον αγώνα δεν προστρέξουμε στον Κύριο και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό,μέσω της εκκλησίας  και των Αγίων μυστηρίων  που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει,τότε σαφώς θα λυγίσουμε και θα χάσουμε το πολυτιμώτερο στοιχείο  της ύπαρξης  δηλαδή την ψυχή μας.

Σχόλια

  1. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ στην ωραία απάντηση σας, αγαπητοί φίλοι του "Ο.Π."!

    Σας συγχαίρω θερμά!

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν είμαστε παρα ένα ιστολόγιο και όχι η γραμματεία του Αρχιεπισκόπου.Πάντως αν επιχειρήσετε να ρωτήσετε εκεί που πρέπει θα μας ενδιέφερε να μας στείλετε το περιεχόμενο της απάντησης που θα λάβετε (αν λάβετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις