ΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"; (Μέρος 2)


Φίλοι μας αναγνώστες ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που δείξατε στο πρώτο μέρος της ομότιτλης ανάρτησής μας και γενικά σε όσες αναρτήσεις είχαν ως θέμα την περιβόητη "κάρτα του πολίτη".Πολλά είναι τα γράμματά σας  στα οποία μας ζητάτε προσωπικές απαντήσεις  και όχι δημοσιευμένα σχόλια.Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να απαντούμε σε όλους ούτε πολύ περισσότερο να υποκαταστήσουμε το ποιμαντικό έργο των αξίων πνευματικών της εκκλησίας μας.

Κάποιος καλός  φίλος και εν Χριστώ αδελφός  μας έγραψε:

Αν μπορείτε θα ήθελα να μου απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:
Δηλαδή η εμφύτευση του τσιπ είναι το Χάραγμα και η Κάρτα του Πολίτη είναι η είσοδος σε αυτό;
Αυτή τη κάρτα εννοούσε ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος όταν έλεγε ότι "οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου".
Αν ναι, τότε προφανώς δεν πρέπει να πάμε να την παραλάβουμε ότι κόστος και αν έχουμε, σωστά;
Μπορούν να μας επιβάλλουν τη κάρτα ή το Χάραγμα με το ζόρι δίχως να θέλουμε;
Στην ανάρτησή σας λέτε πολύ σωστά ότι "μέσω της εκκλησίας και των Αγίων μυστηρίων που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει".
Πάνω σε αυτό έχω την εξής απορία:
Λόγω της κοινωνίας με τον Οικουμενισμό, της υπογραφής αναγνώρισης των "Μυστηρίων" Παπικών και Προτεσταντών το 2006, οι συμπροσευχές με αιρετικούς, η μνημόνευση από Ορθοδόξους του αιρετικού Πάπα (και προστάτη των παιδεραστών) ως Αγιοτάτου Επισκόπου Ρώμης (μετά το 6:00 http://www.youtube.com/watch?v=Kwb1AWzgFJM)
δεν επιφέρει πνευματικό μολυσμό στους μετέχοντες στα Μυστήρια; Όχι ότι μολύνονται τα Μυστήρια αλλά ότι εμείς συμμετέχοντες μολυνόμαστε εξαιτίας της παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Όταν ο Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέει "Μολυσμόν έχει η κοινωνία εκ μόνου του αναφέρειν αυτόν(τον αιρετικό), καν Ορθόδοξος είη ο αναφέρων"(P.G.99,1669A)καθώς και ότι "Οι μεν τέλεον περί την πίστιν εναυάγησαν, οι δε ει και τοις λογισμοίς ου κατεποντίσθησαν, όμως τη κοινωνία της αιρέσεως συνόλλυνται"(P.G. 99,1164A) πώς θα προστρέξουμε στα Άγια Μυστήρια όταν λόγω της μνημόνευσεως γινόμαστε κοινωνοί του Οικουμενισμού και του Πάπα που παραμένει αιρετικός;
Από τη μία, μένοντας μακριά από τα Μυστήρια δεν θα αντέξουμε τη πίεση των αντιχρίστων δυνάμεων και από την άλλη και να πάμε στα Μυστήρια, εφόσον συνεχίζεται η κοινωνία με τους Οικουμενιστές, χάνουμε τη ψυχή μας παρόλο που διατηρούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας!
Δεν πρέπει επιτέλους η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρει μια απόφαση, ή να καθαιρεθούν όλοι οι Οικουμενιστές και να λάβουν τις θέσεις τους οι Ορθόδοξοι ή να διακοπεί η εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους ώστε να μην γινόμαστε κοινωνοί του Οικουμενισμού;

Απαντήσαμε ως εξής:

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε ,θέσατε πολλά ζητήματα και δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σας απαντήσουμε ικανοποιητικά σε  όλα απο τον περιοριμένο  χωρο μιας φόρμας σχολίων.
1)Ναι πιστεύουμε και όλα δείχνουν ότι αυτή η κάρτα ταιριάζει στην προφητική περιγραφή του Αγίου Ευφραίμ.
2)Σωστα.Σε πρόσφατη ανάρτησή μας εξηγούμε το γιατί.(http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post.html )
3)Εχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στο πως η προηγούμενη κυβέρνηση, κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο,  οδήγησε τον κόσμο στην παραλαβή του ΑΜΚΑ και της πρώτης "ακακης" κάρτας.Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα ίδια και χειρότερα θα πράξει  και η παρούσα κυβέρνηση  όταν αιφνιδίως θα αποφασίσει  την υποχρεωτική έκδοση και προμήθεια της "κάρτας του πολίτη"
(ήδη το έχει ανακοινώσει).Αυτά όσον αφορά τους εκβιασμούς και την κρατική εξώθηση στην παραλαβή της κάρτας.Απο την άλλη δεν θα εκτελέσουν κανέναν επειδή θα αρνηθεί να την παραλάβει, απλώς θα τον ταλαιπωρήσουν απίστευτα και θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν οικονομικά (πρόγευση  ήδη θα έχουμε με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ).Ο διάβολος δεν θέλει να σφραγιστούμε χωρίς να το ξέρουμε αντίθετα
θα εκβιάσει με πολλούς τρόπους την συγκατάθεσή μας.Δεν θέλει και δεν του επιτρέπεται μετα την Σταυρική Θυσία του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού απλώς  να μας ανοίξει την πόρτα για την κόλαση,αλλά να την ανοίξουμε μόνοι μας  και να μπούμε μέσα.
4)Μην μπερδεύεστε και μην αφήνετε την πλάνη να μπαίνει απο την "πίσω πόρτα" για αυτό το θέμα έχουμε αναρτήσει ένα σπουδαίο κείμενο  του αειμνήστου π.Επιφανίου Θεοδωρόπουλου με τίτλο :
 "ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ " το οποίο μπορείτε να βρείτε  αν πάτε στο αρχείο μας  στις 10/2/2010 εδώ
Με τιμή
"Ο.Π"

Σχόλια

  1. Σταματήστε να τρομάζετε το κόσμο χωρίς λόγο. Όλα αυτά είναι ανοησίες. Καμία κάρτα δε "θα μας στείλει στην κόλαση". Με την ίδια λογική ούτε κανονικές ταυτότητες έπρεπε να έχουμε ούτε πιστοποιητικά γεννήσεως ούτε τίποτα. Πρέπει κάποια στιγμή όταν ωριμάσετε πνευματικά όλοι εσείς να καταλάβετε πως όλα αυτά είναι απλώς τρόποι για να λειτουργεί καλύτερα η οργανωμένη κοινωνία. Δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη. Δηλαδή εγώ που πιστεύω θα πάω στη κόλαση επειδή συνεργάστηκα με τις αρχές του κράτους; Ξεχνάτε τότε τι έλεγε ο Απ. Παύλος στις επιστολές του, να μην αντιστέκεστε στις αρχές...Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι έλεγε ο Χριστός. Επειδή πήρατε μια κάρτα δε σημαίνει πως γίνατε αντίχριστοι. Όταν όμως πανικοβάλετε το κόσμο βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει τι σημαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ
    Ευτυχώς που την λογική της γενίκευσης και της αόριστης συνεπτυγμένης ψευτοθεολογίας, την υιοθετούν όλο και λιγότεροι.Δεν βλέπετε ότι ολοι σήμερα έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο;.Δεν είναι ο δικός μας αντιρρητικός (και ενοχλητικός σε μερικούς ) λόγος,που κάνει τον κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για την χουντοποίηση της κοινωνίας,ουτε είναι "φοβικοί" και "φονταμενταλιστές" όσοι αρνούνται να γίνουν προϊόντα και αριθμοί με αντιπαροχή κάποιες δήθεν ευκολίες.
    Ανοησία είναι να πιστεύει κάποιος ότι με το barcode στην τσέπη και με την καρτα του πολίτη θα πάψουν να υπάρχουν οι αληθινές αιτίες που οδηγούν στην διαφθορά,την φοροδιαφυγή την κλοπή και κάθε είδους ανομία.
    Αν συγκρίνετε την σημερινή ταυτότητα με την επερχόμενη υπερταυτότητα-κάρτα τότε το λιγότερο που μπορούμε να σας καταλογίσουμε είναι παντελής άγνοια των στοιχείων λειτουργίας της μιας και της άλλης.Είναι σαν να συγκρίνετε μια σφεντόνα με ένα διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή.
    Για την μελέτη σας στον Απόστολο Παύλο σας συγχαίρουμε απλώς σας υπενθυμίζουμε ότι ο Κύριός μας έχει πει και άλλα πολλά που θα τα γνωρίζατε αν μελετούσατε την Καινή Διαθήκη που μας προσέφερε, επίσης σας συστήνουμε να διαβάσετε μερικές απο τις αναρτήσεις μας ώστε να σχηματίσετε μια ευρύτερη άποψη για την "ανοησία" μας.
    Και κάτι τελευταίο.
    Δενείναι η κατοχή μιας ταυτότητας η αιτία που θα σας πάει στην κόλαση όπως ειρωνικά λέτε υπεραπλουστεύοντας τα όσα έχουν γραφτεί στο παρόν ιστολόγιο.Θέλετε δεν θέλετε ο κόσμος είναι ανήσυχος όχι γιατί υπάρχουν καταγγελτικές και αντιρρητικές φωνές αλλά διότι η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" δείχνει απροσχημάτιστα πλέον τις προθέσεις της.
    Αν εσείς θέλετε να μας πείσετε ότι πρέπει να αποδώσουμε και την πίστη μας στον Καίσαρα ερμηνεύοντας κατα το δοκούν την σαφή προτροπή του Κυρίου μας ,μάλλον δεν θα το καταφέρετε.Η αληθινή Ορθόδοξη πίστη δεν βάζει αποσιωπητικά μεταξύ των χωρίων της Αγίας Γραφής αλλά την δέχεται ολόκληρη ως Θεόπνευστη και μέσο σωτηρίας.Η Ιερά παράδοση (γραπτή και προφορική) δεν είναι το επουσιώδες στη ζωή του χριστιανού αλλά το μοναδικό ουσιώδες και βασικό οδόσημο στην Αναστάσιμη πορεία του.
    Η προσπάθεια "μίξης των αμίκτων" είναι μια απο παλιά γνωστή μέθοδος της νεο-εποχήτικης προπαγάνδας που τώρα πιά απευθύνεται μόνο σε αφελείς ή αποκομένους πνευματικά απο το σώμα της Εκκλησίας μας.
    Εμείς πάντως θα επιμένουμε να προτρέπουμε τον κόσμο να εγερθεί και ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ εκφράζει την αντίθεσή του σε καθε τι που τον φέρνει πιο κοντά στην σκλαβιά και την απώλεια.Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε ως "πολιτισμένη" και "Θεολογικώς πρέπουσα" αντίδραση να γυρίσουμε απο την άλλη πλευρά και να συνεχίσουμε τον ύπνο μας σα να μην συμβαίνει τίποτα.
    Με τιμή
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις