ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


Μας έστειλαν ένα ανησυχητικό e-mail στο οποίο μας πληροφορούν ότι ο Μακαριώτατος κ.Ιερώνυμος  σκοπεύει να προτείνει για επίσκοπο  στο Ίλιον  τον Αρχιμανδρίτη  Αθηναγόρα  Δικαιάκο.Είναι ακόμα καιρός  οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Ιλίου  να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας πριν δουν αγνώστους  να φωνάζουν στην μητρόπολή τους το "άξιος" σε κάποιον που θα είναι την επομένη ο ...ποιμένας τους.
Αναδημοσιεύουμε  ευχόμενοι να κάνουμε λάθος.

Αρχιμανδρίτης… Μυκόνου για τη Μητρόπολη Ιλίου!

Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Στο κλίμα της… ελευθεριότητας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όλα είναι δυνατά, ακόμη και το γεγονός ο Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ, να περιδιαβαίνει με πολιτικά ρούχα τους δρόμους της Μυκόνου, όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»! 
Φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και  μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι.
Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων. Ένας τέτοιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Δικαιάκος, προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον προορίζει για ποιμενάρχη της Νέας Μητροπόλεως Ιλίου. Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο.
Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία, στην Μύκονο. Εδώ προκύπτουν και μερικά ακόμη ερωτήματα για τον Αρχιμανδρίτη:
Υπάρχει η τακτική παρουσία του στην Αράχωβα;
Για ποιους λόγους έφυγε από το μοναστήρι του Σαγματά στη Λιβαδειά;
Χειρίζεται τα θέματα Τύπου για τον κ. Ιερώνυμο από την εποχή της Βοιωτίας;
πηγή

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για την αποκάλυψη!

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άυτοί που λένε για όσους λίγους λένε την Αλήθεια ότι ''δακτυλοδείχνουν'' μάλλον δεν έχουν υπόψιν τους τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ψυχές μας και την βαθιά ανάγκη που έχουμε για πραγματικούς Ποιμένες σήμερα. Για Ποιμένες που δεν φοβούνται να πουν: ''παιδιά μας, εκεί υπάρχει κίνδυνος, εκεί είναι, γι'αυτους κ γι'αυτούς τους λόγους...'' χωρίς να φοβούνται μήπως ''χαρακτηριστούν'' ως σπιούνοι, ή χαλάσουν το ίματζ κάποιου συγγενή, γνωστού ή συναδέλφου που έτυχε να γίνει παπάς επειδή ήταν ο πατέρας του για να συνεχίσει το επάγγελμα. Τι θα πει ο κόσμος αν πούμε κάτι εναντίον του; Όλοι για ένα κούτελο ζουν... Αυτά είναι οι μικρότητες! Που για χάρη της ''καλής κοινωνίας, όπου ''όλοι'' έχουν τα δίκια τους, όλα ισοπεδώνονται στον βωμό μιας ''επιβίωσης''. Όμως άλλο πράγμα είναι να υπάρχεις και άλλο πράγμα είναι να ζεις.
    Κι εγω σας ευχαριστώ για την αποκάλυψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις