ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Εφημερίδα "Ημερησία" εδώ
«Κάρτα του πολίτη» από το 2011 για όλες τις συναλλαγές
Θα περιλαμβάνει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικό αριθμό, ιατρικά δεδομένα και στο μέλλον ηλεκτρονική «υπογραφή»

Της Ελένης Πετροπούλου
Κάρτα του πολίτη, με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία.

Στο μέλλον σχεδιάζεται να ενταχθεί και η ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι και η «έξυπνη» κάρτα και να .... ενεργοποιηθεί το 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί νωρίτερα στους μετανάστες, καθώς υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Κανονισμοί
Τους επόμενους δύο μήνες πάντως, θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την Κάρτα και θα διευκρινιστεί ποια προσωπικά δεδομένα και στοιχεία θα περιέχει. Σε κάθε περίπτωση η νέα Κάρτα δεν θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα. Θα εκδίδεται από τις αστυνομικές αρχές που έχουν την τεχνογνωσία και τα μηχανήματα.
Το θέμα συζητήθηκε χθες σε σειρά συναντήσεων του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους αρμόδιους υπουργούς. Όπως εξήγησε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84», «ο πολίτης με αυτή την Κάρτα θα εξυπηρετείται παντού. Φανταστείτε μια Κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ». Ειδικά για το χώρο της υγείας, ο πολίτης με την Κάρτα θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από οποιοδήποτε δημόσιο Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας σε όλη την χώρα.
Για παράδειγμα, είπε η υπουργός «εσείς μπορεί να είστε κάτοικος Αθηνών, κάνετε διακοπές σε ένα νησί, έχετε κάποια ενόχληση και πηγαίνετε στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Η Κάρτα αυτή θα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εκείνα, που θα μπορεί αμέσως να έχετε νοσηλεία, αν έχετε αλλεργίες, αν υπάρχει κάποιο ιστορικό βεβαρημένο κ.ο.κ.».
Κρίση
Κατά 20% - 30% έχει αυξηθεί η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία τους τελευταίους 2 μήνες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 50.000 ελληνικές οικογένειες πλήττονται άμεσα από την κρίση, κινδυνεύοντας να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν χθες σε ημερίδα του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με την κ . Ξενογιαννακοπούλου, υπάρχει σημαντική αύξηση στις δημόσιες δομές υγείας, την οποία απέδωσε στην κρίση.
Ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος τόνισε ότι το 2,44% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν το φάσμα των «καταστροφικών δαπανών» για περίθαλψη. Να πληρώσουν, δηλαδή, σε ώρα ανάγκης ποσό πολλαπλάσιο απ΄ όσο μπορεί να αντέξει το πορτοφόλι τους.
Προσοχή... Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Νίκος Μανιαδάκης κάλεσε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει με προσοχή στις όποιες αλλαγές, προκειμένου να μη χρειαστεί ο πολίτης να βάλει βαθύτερα το χέρι στη τσέπη του. Ο κ. Μανιαδάκης προειδοποίησε ότι οι δαπάνες Υγείας θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται και να ξεπεράσουν το 10% του ΑΕΠ που είναι σήμερα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, εστίασε στον υπερπληθωρισμό γιατρών και αναρωτήθηκε εάν αντέχει ένα σύστημα υγείας να συντηρήσει 67.000 γιατρούς (που θα αυξηθούν στους 100.000 σε 7-8 χρόνια), 12.000 οδοντιάτρους και 11.000 φαρμακεία, επισημαίνοντας ότι δεν είναι λύση η χρηματοδότηση αυτών των «παρόχων», αλλά η θέσπιση κανόνων.


 Η κυβέρνηση μάς…τυλίγει σε μια «Κάρτα»


 http://www.topontiki.gr/Articles/view/5060 

thumb
Σε μια κάρτα μάς «τυλίγει»…με την νέα της πρωτοβουλία η κυβέρνηση.  Ο λόγος για την «Κάρτα του Πολίτη»  που προωθούν μια σειρά από αρμόδια υπουργεία. Στην νέα αυτή κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ καθώς και δεδομένα τα οποία θα έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Οι κάτοχοι της Κάρτας, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται διαδικτυακά με όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Η «Κάρτα του Πολίτη» θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας μια και θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
Οι κανονισμοί για την Κάρτα θα οριστικοποιηθούν μέσα στους επόμενους δυο μήνες σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση.
«Στόχος μας είναι να περιλαμβάνονται στην Κάρτα και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.» τόνισε  η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνοντας ότι «όταν ο πολίτης πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο να μην ταλαιπωρείται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά να εξυπηρετείται άμεσα»


Κάρτα-ταυτότητα με όλα για τους πολίτες

 http://news247.gr/a/4!127646
Τη δημιουργία μιας πολυκάρτας στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα που αφορούν κάθε πολίτη δρομολογεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στην κάρτα θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του και Εσωτερικών, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης προδιέγραψε ότι το εγχείρημα και οι σχετικοί κανονισμοί θα προωθηθούν τους επόμενους δύο μήνες.

Η κάρτα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Μάλιστα σε δηλώσεις της στον Τύπο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι στην κάρτα θα πρέπει να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ., ενώ η χρήση της μπορεί να αμβλύνει την γραφειοκρατία και να συμβάλει στην γρήγορη εξυπηρέτηση του Πολίτη στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Την καθιέρωση της «Κάρτα του Πολίτη» προωθούν τα αρμόδια υπουργεία

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1128510 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση

Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα. Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός.


Την καθιέρωση της «Κάρτας του Πολίτη» προωθούν τα αρμόδια υπουργείαhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128510&lngDtrID=244

Eurokinissi
Ήδη πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέες ταυτότητες τα επόμενα χρόνια
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με 
emailΤύπωσε το άρθρο


Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την Κάρτα.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα. Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός.
Η Κάρτα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.
Newsroom ΔΟΛ

 Δεδομένα όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο εκλογικός αριθμός, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην υγεία των πολιτών, πρόκειται να περιλαμβάνει η κάρτα που θα λειτουργεί ως δεύτερη ταυτότητα προς αποφυγή της γραφειοκρατίας.

Ειδικότερα, με την κάρτα που προωθεί η κυβέρνηση θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εντός των προσεχών δύο μηνών αναμένεται να δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την “κάρτα του πολίτη” και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που τελικά θα ενσωματώνει.
Βάσει χρονοδιαγράμματος, η κάρτα αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί νωρίτερα στους μετανάστες, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Η έκδοση της κάρτας θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, από όπου θα γίνεται μελλοντικά και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.
Η “κάρτα του πολίτη” τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.
Ως “κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ” χαρακτήρισε την “κάρτα του πολίτη”, που θα περιλαμβάνει και στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος), η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας πως με αυτήν ο πολίτης θα εξυπηρετείται παντού.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/270643.html

 ΑΝΩΤΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
Η Κάρτα αυτή θα είναι ηλεκτρονική θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.!
Το μέτρο αυτό απλά επιστεγάζει αυτό που ήδη συμβαίνει, με ανώτερο τρόπο φακελώματος.


πηγή:hellenicrevenge
 


Δρομολογούνται οι κανονισμοί για την Κάρτα του Πολίτη
Δηλώσεις υπ. Εσωτερικών, Ιω. Ραγκούση, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
«Η ηγεσία της ΝΔ, η οποία οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, τώρα προσπαθεί να απαξιώσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δεν θίγει την κυβέρνηση, αλλά προσβάλλει βάναυσα τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ιω. Ραγκούσης, μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
Είπε ακόμη ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την Κάρτα του Πολίτη, ενώ στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί και ο χάρτης του προγράμματος «Καλλικράτης».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=327209&ct=32&dt=22/04/2010
Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=327209&ct=32&dt=22/04/2010#ixzz0lqn4aiYg
Μια νέα κάρτα θα αποκτήσουν όλοι οι Ελληνες στην οποία θα αναγράφονται στοιχεία όπως ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοσή της θα γίνεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης είπε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την «Κάρτα του Πολίτη». Επίσης η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».
  To 2011 έρχεται η κάρτα του πολίτη
Συντάκτης: Cosmo.gr - Δημοσίευση: 22/04/10 16:46
To 2011 έρχεται η κάρτα του πολίτη
http://www.digitalcrete.gr/content/view/6958/294/Δεδομένα όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο εκλογικός αριθμός, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην υγεία των πολιτών, πρόκειται να περιλαμβάνει η κάρτα που θα λειτουργεί ως δεύτερη ταυτότητα προς αποφυγή της γραφειοκρατίας.

Ειδικότερα, με την κάρτα που προωθεί η κυβέρνηση θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εντός των προσεχών δύο μηνών αναμένεται να δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την “κάρτα του πολίτη” και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που τελικά θα ενσωματώνει.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, η κάρτα αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί νωρίτερα στους μετανάστες, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Η έκδοση της κάρτας θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, από όπου θα γίνεται μελλοντικά και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Η “κάρτα του πολίτη” τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

Ως “κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ” χαρακτήρισε την “κάρτα του πολίτη”, που θα περιλαμβάνει και στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος), η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας πως με αυτήν ο πολίτης θα εξυπηρετείται παντού.

Σχόλια

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ!
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

    ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!

    ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΑ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ , ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις