ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘ΄ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αίθουσα Νο 4, Κτίριο 2, πινάκιο 2, Θέμα:
Προσβολή θρησκεύματος και μήνυση κατά του δίαυλου MEGA. Τετάρτη 10/03/2010, ώρα 09.45. Άρχεται η συνεδρίαση. Μια πολύ συνηθισμένη μέρα για τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ούτε κάμερες, ούτε πανώ, ούτε τίποτα που να θυμίζει Καμπούλ, Αφγανιστάν ή Ιράκ. 


Γράφει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4290

Παρακολούθησα το πρώτο ημίχρονο και αηδιασμένος έφυγα. Η διαιτησία φάλτσα. Δυο νεαροί δικαστές επί της έδρας έχοντας πάνω από το κεφάλι τους τον Ιησού. Η ενάγουσα αρχή κατηγορούσε το MEGA για κακόβουλη πράξη, ήταν η προβολή της ταινίας Κώδιας Ντα Βίντσι, και η ομοχειρία εισαγγελέα και δικαστή (επόπτη και διαιτητή) ζητούσε να της αποδείξει το κατηγορητήριο, ότι το βιβλίο - κατ΄ επέκταση η ταινία - ήταν κακόβουλο. Η εξέταση των μαρτύρων κράτησε περίπου τρία τέτταρτα. Του κατηγορούμενου, ονόματι Κυνηγός, μετά βίας 3 - 5 λεπτά. 


 

Θα άξιζε να είχαν μαγνητοφωνηθεί οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τον δικαστή και τον εισαγγελέα προς τους μάρτυρες κατηγορίας. Συνοψίζω το δικό μου συμπέρασμα : Ο συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο ισχυριζόμενος ότι βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. Αλλά αυτά ήταν κατά τον συγγραφέα πραγματικά. Κατά την έδρα, ήταν η έκφραση μιας άποψης. Η ενάγουσα αρχή, όπως είπε και ο κ. εισαγγελεύς, θα μπορούσε να γράψει ένα παρόμοιο βιβλίο και να το γυρίσει ταινία! Θα τους έκανε μήπως κανένας μήνυση; (Μα, την αλήθεια, θαυμάσια η λογική του κυρίου ... εισαγγελεύ). 

 

Κατά τη γνώμη της έδρας (σημ. η έδρα έχει πάντα γνώμη - το λένε statement στα αγγλικά - και ουδέποτε άποψη), φαίνεται, όλα αυτά τα 2.000 χρόνια παίζεται ένα έργο. Φυσικά με παραλλαγές. Τώρα γράφτηκε ένα άλλο. Ποιό λοιπόν το πρόβλημα; Δημοκρατία έχουμε, ελευθερία έχουμε, ο καθένας την άποψή του.

Σωστά. Ο καθένας τη δική του άποψη, αλλά μια είναι η κυρίαρχη : Όλα να αναθεωρούνται - και να επιδοτούνται προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης. Μόνο η αναθεώρηση πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. 


Αν το ψάχναμε και βρίσκαμε ποιοί κρύβονται πίσω από αυτό το δόγμα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και οι δικαστές (φάλτσοι διαιτητές εν προκειμένω) θα ήταν άλλοι. Όχι αυτοί οι νεαροί υπάλληλοι του εκδικητικού πολιτικοθρησκευτικού ρεβιζιονισμού.

Σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;;;;;
    ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ!
    ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχωρέστε μας που πέσαμε σε ένα τοσο σοβαρό παράπτωμα, να μην αναδημοσιέυσουμε δηλαδή την ανακοίνωση που μας στείλατε.Να είστε βέβαιος ότι δεν έγινε σκόπιμα.Δυστυχώς λόγοι προσωπικοί και σοβαροί μας ανάγκασαν να μην ασχοληθούμε όσο έπρεπε με το ιστολόγιό μας.Ευχόμαστε ο Θεός να μας χαρίσει την μετάνοια και την ειλικρινή εξομολόγηση ώστε να μην μείνουμε μόνο με τις τύψεις μας αλλά δια της Θείας Χάριτος να αξιωθούμε να πορευτούμε σε Αναστάσιμη ρότα.Σας παρακαλούμε να προσεύχεσθε να μας φωτίζει ο Πανάγαθος Θεός ώστε να κάνουμε κατά το δυνατόν τον καλό αγώνα με όλους τους άλλους εν Χριστώ αδελφούς μας.
    Πάντως σας ευχαριστούμε που έστω και έτσι επικοινωνήσατε μαζί μας.Ευχόμεθα ο Θεός να είναι μαζί σας και να σας φωτίζει πάντα στην Αναστάσιμη πορεία.
    Με τιμή
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν δημοσιεύσατε το σχόλιο μου; Ό,τι δεν σας συμφέρει δεν το δημοσιεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας συγχωρείτε και για αυτήν την αβλεψία .Ψάξαμε στο ταχυδρομείο και βρήκαμε το σχόλιό σας και το δημοσιεύουμε αυτή τη στιγμή με την ευχή να μην βλαφθούν περαιτέρω τα ...συμφέροντά μας.
    Ξέρετε αγαπητέ μας φίλε εκτός απο ισιοτέλεια και συμφέρον υπάρχεικαι ο παράγοντας ανθρώπινο λάθος και παράλειψη.Μην κουράζεστε με τέτοιους λογισμούς αδικούν πρωτίστως τον καλό αγώνα που δίνετε και προκαλούν τους συναγωνιστές σας αδελφούς.Η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν λειτουργεί σαν ένας ειδικού τύπου κομματικός οργανισμός.
    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ:

    Κάνετε λάθος δεν σας στείλαμε εμείς τίποτα. Την ανακοίνωση εννοώ που είχαν βάλει σχεδόν όλα τα σχετικα ιστολόγια και ενώ εσείς τις ημέρες εκείνες δημοσιεύατε καινούργιες αναρτήσεις όμως δεν κάνατε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγο για την ανακοίνωση που μιλούσαν όλα σχεδόν τα ιστολόγια.
    Αν θέλετε σας αναφέρω τα ιστολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις