Νεοαθεϊσμός. Η νέα θρησκεία;


“Νεοαθεϊσμός” είναι ένα σχετικά καινούργιο κίνημα που συγκρούεται διεθνώς με τους “πιστούς” υποστηρίζοντας ότι υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.



Το κίνημα οργανώνει παντού συνέδρια και διαλέξεις. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη και το καλοκαίρι στην Δανία θα γίνει μια μεγάλη συνάντηση με θέμα “Θεός και Πολιτική”. Σιγά σιγά δημιουργεί διεθνείς δομές εκπροσώπους, ταμείο, μηχανισμούς διάδοσης των ιδεών, κοντολογής όσα θα είχε μια “κανονική” εκκλησία.Στην Αυστραλία ο Θωμάς Πατάκης λέκτορας της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, διακεκριμένος άθεος ήταν ιδιαίτερα σκληρός σχεδόν καταγγελτικός. “Αρχίσαμε να κάνουμε θεσμούς, όπως μια θρησκεία, έχουμε ιερείς αποστόλους και οπαδούς”.
Η νέα "εκκλησία" είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και η πνευματική της ηγεσία είναι ακόμη συλλογική. Ξεχωρίσουν ο Richard Dawkins, ο Cristopher Hitchens, ο Sam Harris.Όπως σημειώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Avvenire ο η νέα “θρησκεία” έχει και τους μάρτυρές της. Όπως τον Taslima Nasreen, αντιφρονούντα του Μπαγκλαντές που έχει στοχοποιηθεί από το παγκόσμιο Ισλάμ.
πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις