ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/blog-post_6451.html#more
Όταν η κ. Διαμαντοπούλου έλιωνε σόλες παπουτσιών για να μπαινοβγαίνει στις μυστικού περιεχομένου συνεδριάσεις της λέσχης Μπίλντερμπεργκ,νομίζετε ότι το έκανε για να χάσει κιλά ή για να διατηρήσει τη φόρμα της;
Ήταν για εκείνη, μια επίπονη αλλά αναγκαία ...διαδικασία προκειμένου να αποφοιτήσει με επιτυχία απο αυτό το ταχύρυθμο σχολείο της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Μέ αυτά τα "προσόντα" ήταν εξασφαλισμένη η απόδοσή της στην νέα αποστολή που δεν ήταν άλλη παρά η οριστική αποδόμηση της ελληνικής παιδείας
.Η πρώτη εντολή που της είχε δοθεί ήταν να αλλάξει τον τίτλο του υπουργείου.΄Ετσι το άλλοτε "Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και θρησκευμάτων" μετονομάσιηκε εν μια νυκτί σε "Υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων".Αυτή ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια, ειδικής σημειολογικής αξίας, που απλώς προετοίμασε το κόσμο, ώστε να μην εκπλαγεί με την τοποθέτηση σε "θέσεις κλειδιά" ανθρώπων που μέχρι χθές ανήκαν στον σκληρό πυρήνα των εθνομηδενιστών ή πιο απλά των στελεχών της 5ης φάλαγγας της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Το "επιτελείο" συμπληρώθηκε και το μόνο που έμενε ήταν να ιδρυθεί το "Νέο Σχολείο".
Ο "οδικός χάρτης" γαι την δημιουργία αυτού του σχολείου της "Νέας Εποχής" κατατέθηκε σήμερα απο την κ. Διαμαντοπούλου η οποία χρησιμοποίησε την γνωστή πια νεοταξική στρατηγική του συγχρονισμένου αιφνιδιασμού.Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνια προσπαθεί να συνέλθει απο την λαοκτόνα επίθεση της προχθεσινής ημέρας, η αγαπημένη κυρία της λέσχης Μπίλντερμπεργκ αναγγέλλει μια τεράστιας έκτασης εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Η ίδια ισχυρίζεται ότι με τις προτάσεις της γκρεμίζει τους "τοίχους" ενός παρωχημένου σχολείου. Εμείς και όλοι όσοι έχουν ανοικτά μάτια και σχετική αντιληπτική ικανότητα καταλάβαμε ότι στην πραγματικότητα γκρεμίζεται συθέμελα όλο το οικοδόμημα της ελληνικής παιδείας.Αυτό που ονομάζει η κ. Διαμαντοπούλου "νέο σχολείο" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγχρονη "μηχανή του κιμά" στην οποία αλέθονται με ευκολία και χωρίς πολλές σκέψεις και διαδικασίες ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Ιστορικές μνήμες ,αλήθειες, αξίες όπως εκείνες της πατρίδας της οικογένειας ή του ανθρώπινου προσώπου θα πεταχτούν σε αυτό τον κρεατόμυλο της "Νέας Εποχής" μαζί με τις "χρήσιμες γνώσεις" ώστε να προκύψει αυτός ο τοξικός νεο-εποχήτικος χυλός που θα θρέψει τα παιδιά μας ,τα εγγόνια μας ,τα δισέγγονά μας.Η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" εκπαίδευσε πολύ καλά την κ. Διαμαντοπούλου ,την κ. Χριστοφιλοπούλου ,την κ. Θάλεια Δραγώνα και όλη την υπόλοιπη "παρέα", ώστε με την τοποθέτησή τους στο υπουργείο Παιδείας, να εξασφαλίστεί και η μακροζωϊα της παγκόσμιας αντίχριστης δικτατορίας.
Μιας δικατατορίας που θα δούμε εντός ολίγου να αποκτά σάρκα και οστά χρησιμοποιώντας μόνο το αίμα μας και φυσικά την συναίνεσή μας.
Πιο κάτω παραθέτουμε μια σύνοψη της περιγραφής αυτού του "νέου σχολείου" σαν μια πρώτη γεύση απο την τρέχουσα παιδοκτόνα και εθνοκτόνα νεο-εποχήτικη "μεταρρύθμιση":2. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ. Τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες μας, βρίσκονται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που αφορούν το μέλλον τους. Για να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία, για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, χρειάζονται πολύ ευρύτερες γνώσεις και δεξιότητες απ’ ό,τι χρειάστηκαν ποτέ στο παρελθόν. Τα εφόδια που θα πάρουν από το σχολείο σήμερα, θα είναι οι αυριανές ευκαιρίες τους για κοινωνική πρόοδο και επιτυχία. Και αυτό αφορά όλα τα παιδιά, χωρίς κοινωνικές, οικονομικές, μορφωτικές, θρησκευτικές ή πολιτισμικές διακρίσεις και ανισότητες.
3. Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ απαιτεί ανασχεδιασμό σε βάθος. Με νέα αναλυτικά προγράμματα, νέες διδακτικές μεθόδους, καινοτόμες δράσεις, πολιτιστική ζωή και με σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα.
4. Το Νέο Σχολείο είναι πρώτα απ’ όλα ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ…ΤΟΙΧΟΥΣ! Ένα σχολείο ανοικτό στις ιδέες, και στην κοινωνία, στην γνώση και το μέλλον, που αξιοποιεί κάθε σύγχρονο εργαλείο. Ο διαδραστικός πίνακας, το ηλεκτρονικό βιβλίο, το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, ο προσωπικός μαθητικός υπολογιστής:
- διευρύνουν τους ορίζοντες κάθε μαθητή και μαθήτριας,
- καταργούν τα σύνορα της γνώσης,
- διευκολύνουν την επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό,
- συνδράμουν στο να ολοκληρώνεται η μαθητική διαδικασία στο σχολείο, ώστε «η τσάντα να μένει στο σχολείο»,
- εμπλουτίζουν τον μαθητικό βίο με δραστηριότητες εκπαιδευτικού παιχνιδιού και δημιουργικές εργασίες.
5. Το Νέο Σχολείο κτίζεται με θεμέλια στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Επικεντρώνουμε στην πραγματική μαθητική ζωή, έτσι όπως αυτή ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και συνεχίζεται στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Δεν επικεντρώνουμε στις εισαγωγικές εξετάσεις όπως συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα, - χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα - αλλά εκεί που μπαίνουν βάσεις της μάθησης. αλλά και του νέου τρόπου πρόσβασης στα ΑΕΙ.
6. ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, το Νέο Σχολείο θα πετύχει τους στόχους του. Το Νέο Σχολείο δίνει έμφαση στη συνάρθρωση, τη συνέργεια και τον συντονισμό μεταξύ των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ισχυροποιείται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαδικασία αναβάθμισης του σχολείου, με πρωτοβουλίες αυτενέργειας και κίνητρα καινοτομίας, με τις γνώσεις που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του και με αντίστοιχο υψηλό κύρος, θέση στην κοινωνία και αμοιβή.
7. ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Το Νέο Σχολείο καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση στο Μαθητή. Η εξοικονόμηση ενέργειας, Η υγιεινή διατροφή, η φροντίδα και ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ικανότητα αξιοποίησής του με βιώσιμο τρόπο περνάει από τη βιωματική γνώση και το «παιχνίδι» του μαθητή με τη φύση που μετατρέπεται σε προστασία και αγάπη για αυτήν.
8. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , σε αρμονική σύνδεση με τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης. Το νέο σχολείο συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι το σχολείο όπου θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο έχουν όλοι: οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές, η τοπική αυτοδιοίκηση. Η νέα διοικητική δομή της Χώρας, αποτελεί την βάση για μια νέα σχέση παιδείας και τοπικής κοινωνίας, με μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του Συντάγματος.
9. ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Η εκπαίδευση παραμένει προτεραιότητα στον προϋπολογισμό, παρά την εξαιρετικά αρνητική και δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία. Η επιλογή αυτή αντανακλά τη βαθιά μας πεποίθηση πως το κλειδί, για την αναπτυξιακή προοπτική, την συνολική και ατομική πρόοδο είναι η παιδεία.
Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θέτει στόχους προς κατάκτηση από την ίδια την κοινωνία στο σύνολό της. Είμαστε στην αφετηρία ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου, ενός δρόμου αντοχής, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι οι συνεχείς και συνεπείς παρεμβάσεις ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, έτσι ώστε όλα τα ελληνικά σχολεία χωρίς εξαίρεση, από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, να κόψουν το νήμα και να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο.
Το προσκλητήριο είναι ανοιχτό προς όλους. Κάθε μαθητής, κάθε εκπαιδευτικός, κάθε γονιός, κάθε συλλογικός φορέας, κάθε πολίτης, έχει λόγο και ρόλο. Ο πιο σίγουρος και ασφαλής δρόμος προς την επιτυχία του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ είναι να πει η κοινωνία «Ναι, με νοιάζει!».
Η Παιδεία μας είναι αναβαθμίσιμη. Χρειάζονται όμως «αναβαθμιστές». Ένα συλλογικό, αποφασισμένο, πολύπλευρο και πολυεπίπεδο Κίνημα Παιδείας που θα πάρει στους ώμους του την αποτελεσματική υλοποίηση του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για να διαμορφώσει την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Ένα Κίνημα Παιδείας που θα αξιοποιήσει εμπειρίες, γνώσεις, δημιουργικές ιδέες και μεγάλα αποθέματα τόλμης.
Σε τελική ανάλυση, αν όλοι συμφωνούμε πως επιθυμούμε να ζήσουμε σε μια «κοινωνία των αρίστων» και όχι στην «κοινωνία των αρεστών», από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να το επιτύχουμε. Η κοινή λογική υπαγορεύει να ξεκινήσουμε από εκεί που αρχίζουν και τελειώνουν όλα: Τον μαθητή.
ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ.
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ |
|
|
|
1,39 δις ευρώ σε προγράμματα ΕΣΠΑ |
Έργα στα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα |
1. Ψηφιακό σχολείο. |
2. Αναμόρφωση όλων των προγραμμάτων σπουδών. |
3. Εξορθολογισμός της ύλης και υποστήριξη του ολοήμερου σχολείου. |
4. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών (παιδαγωγική, καθοδήγηση, διοικητική επάρκεια). |
5. Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας- εφαρμογή προγραμμάτων στα σχολεία. |
6. Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος & απαραίτητων παρεμβάσεων σε σχολεία που βρίσκονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. |
7. Εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης (μετανάστες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες). |
8. Διαμόρφωση μητρώου ΑμεΑ στην εκπαίδευση & την βελτίωση της ειδικής αγωγής. |
9. Αξιολόγηση κάθε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ,εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης τους. |
10. Διαμόρφωση ηλεκτρονικού κόμβου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους. |
Συνολικός προϋπολογισμός 575 εκατ. Ευρώ |
Έργα υποδομών στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα |
Έχουν ήδη εκδοθεί σε όλες τις περιφέρειες προσκλήσεις για έργα σχολικής στέγης και προχωράει η ένταξη έργων σε συνεννόηση των περιφερειών με το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι προσκλήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού για ειδικά σχολεία. |
Συνολικός προϋπολογισμός 815 εκατ. Ευρώ. |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.