Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Προσφυγή γονέων για την αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από σχολεία

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/01/blog-post_2090.html Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν τέσσερις γονείς με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, ανοίγοντας και στη χώρα μας τη συζήτηση για το ακανθώδες ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων.
Όπως τονίζει στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι -εάν η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού- είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με την θρησκευτική ελευθερία. Αφορά σε μια μαθήτρια που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των Θρησκευτικών...

Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει ότι δεν υποχρεούνται κανένας μαθητής να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο εκδόθηκε εγκύκλιος που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές.

Πηγή: news.in.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:
Η σύγχρονοι εικονομάχοι του  υποκαταστήματος του Τζωρτζ Σόρρος μαζί με τους φίλους τους στο συνασπισμό και στον "ΙΟ" της Ελευθεροτυπίας  μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους προσφυγές και αναμοχλεύσεις  εθνικών ή  θρησκευτικών θεμάτων.Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε για αυτούς, έχουμε κατά καιρούς αποκαλύψει δεκάδες στοιχεία  για το ποιόν τους και τον ρόλο που παίζουν .Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι έχουν χάσει καθε είδους αξιοπιστία που τους προσέδιδε η ψευτοαριστερή τους μεταμφίεση.Ας είναι καλά το ελεύθερο μεχρι στιγμής  βήμα  των ιστολογίων που τους έχει κυριολεκτικά απογυμνώσει  απο κάθε είδους ...προοδευτικό μανδύα.
Οι δράσεις του Δημητρά  του Τρίμη και της άλλης "ιόμορφης" παρέας έχουν βγεί στο φώς και τώρα μπορούν να κινηθούν  βασιζόμενοι μόνο στην εξοικείωση του κόσμου με τη θέα των σκουληκιών.
Δεν "μασάει" πια ο Έλληνας πολίτης απο την ανόητη ρητορεία της "Νέας Εποχής" και του κάθε είδους δοσίλογου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.