ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΕ για τα θρησκευτικά σύμβολα! Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...




Την 18.1.2010 έγινε συζήτηση προ ημερήσιας διαταξης κατά πλειοψηφία η ψηφοφορία για το ψήφισμα ακυρώθηκε




 Επομένως το ψήφισμα για τα θρησκευτικά σύμβολα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στην ΗΔ της 20.1.2010 και 21.1.2010, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί από το ΕΚ. Ούτε επίσης  έγινε, έστω και προφορικά, λόγος για το θέμα αυτό στις άνω συνεδρίες.

Η ενέργεια αυτή είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον της Ευρώπης και το πνεύμα που επικρατεί στην μεγαλύτερη μερίδα των ευρωβουλευτών. 

Αποδεικνύει όμως και την δύναμη της φωνής των Ευρωπαίων πολιτών με την αναφορά διαμαρτυρίας τους για το ζήτημα αυτό προς τον Αξ. Πρόεδρο του Ευρ.Κοινοβουλίου, που ξεκίνησε την 15η Ιανουαρίου 2009 και είχε τεράστια ανταπόκριση.



Ευχόμαστε η Ευρώπη να βαδίσει πλέον στον δρόμο της Χριστιανικής παράδοσής της, προσφέροντας κάθε υψηλό ιδανικό και κάθε δυνατή συμπαράσταση στους πολίτες των χωρών της καθώς και με θετικές, ειρηνικές και ειλικρινά φιλάθρωπες παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.


"Τράπεζα ιδεών"
Παραθέτουμε το συνοπτικό Πρακτικό για την ακύρωση του ψηφίσματος :...




Συνοπτικά πρακτικά Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 - Στρασβούργο                                

 Τετάρτη

Αίτημα της Ομάδας EFD να εγγραφούν στην ώρα των ψηφοφοριών οι προτάσεις ψηφίσματος σχετικά με την υπεράσπιση της αρχής της επικουρικότητας, οι οποίες έχουν κατατεθεί προς περάτωση της συζήτησης που διεξήχθη στις 15 Δεκεμβρίου 2009 ( σημείο 20 των Συνοπτικών Πρακτικών της 15.12.2009 )

Παρεμβαίνουν οι Francesco Enrico Speroni , εξ ονόματος της Ομάδας EFD , ο οποίος αιτιολογεί το αίτημα, και Hannes Swoboda , εξ ονόματος της Ομάδας S&D , κατά του αιτήματος αυτού.

Με ΗΨ (113 υπέρ, 196 κατά, 11 αποχές), το Σώμα απορρίπτει το αίτημα.



Είχε προαναγγελθεί το ψήφισμα την 12.1.2010 στο ΣΧΕΔΙΟ της ΗΔ της 20.1.2010, σχέδιο που τώρα έχει αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του Ε. Κοινοβουλίου.



SXEDIO_HD_THS_20_1_2010



Παραθέτουμε την είδηση , όπως μεταδίδεται και στο πολύ ενήμερο ιστολόγιο:

 Σήμερα 20 Ιανουαρίου 2010 είχε προγραμματισθεί ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας. Για την ψηφοφορία αυτή είχαν κατατεθεί ψηφίσματα από πολιτικές ομάδες. Τελικά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών αποφάσισε να μη γίνει ψηφοφορία.
Κατά πληροφορίες ένας λόγος της ματαίωσης.......
ήταν η διαπίστωση πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για αυτό το θέμα όταν υπάρχει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει αρμοδιότητα για το ΕΔΔΑ. Ένας δεύτερος λόγος φέρεται να είναι ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στις ίδιες πολιτικές ομάδες, καθώς μερικοί υποστήριζαν και άλλοι διαφωνούσαν με την παραχώρηση πλήρους ελευθερίας στις χώρες της Ε. Ένωσης να αναρτούν στα δημόσια κτήρια θρησκευτικά σύμβολα
Με πληροφορίες από το ΕΠΣΕ

σχόλια:thriskeftika είπε... Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ματαιώνεται η σχετική ψηφοφορία. Την πρώτη φορά, στις 17 Δεκεμβρίου 2009 ψηφοφορία σχετική με τα θρησκευτικά σύμβολα αναβλήθηκε μετά από παρέμβαση Ομάδων ευρωβουλευτών που υποστηρίζουν την εικονομαχική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Την αναβολή εκείνη ακολούθησε η τωρινή ματαίωση της ψηφοφορίας με την επίκληση της αναρμοδιότητας του οργάνου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ψηφίσει για αυτό το θέμα.

 
Είναι ξεκάθαρο. Οι άθεοι ευρωβουλευτές κάνουν τα πάντα για να μην γίνει ψηφοφορία για το ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων επειδή γνωρίζουν πως δεν έχουν εξασφαλισμένη την υιοθέτηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Μεταφέρουν το θέμα με ποικίλα τερτίπια από το ένα ευρωπαϊκό όργανο στο άλλο μέχρι να βρούνε το κατάλληλο στο οποίο θα έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να υιοθετηθεί η εικονομαχική απόφαση του δικαστηρίου και να γίνει ευρωπαϊκή οδηγία.


Το θέμα πάντως παραμένει ανοικτό.

Σχετικά με την πρώτη αναβολή της ψηφοφορίας για τα θρησκευτικά σύμβολα πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδω: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=PV&reference=20091217&secondRef=ITEM-007-03&language=EL


Την υπαναχώρηση αυτή ομολογούν σε δελτίο Τύπου και αυτοί που επιδιώκουν την κατάργηση των θρ. συμβόλων. (παραθέτουμε απόσπασμα) :  


" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  20 Ιανουαρίου 2010

 Ευρωπαίοι Αριστεροί – Πράσινοι -Φιλελεύθεροι για αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων

 Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) ενημερώνει την ελληνική κοινή γνώμη πως σήμερα 20 Ιανουαρίου 2010 είχε προγραμματισθεί ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας. Για την ψηφοφορία αυτή είχαν κατατεθεί ψηφίσματα από τις πολιτικές ομάδες. Τελικά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών αποφάσισε να μη γίνει ψηφοφορία. Κατά πληροφορίες ένας λόγος της ματαίωσης ήταν η διαπίστωση πως το ΕΚ δεν έχει αρμοδιότητα για αυτό το θέμα όταν υπάρχει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει αρμοδιότητα για το ΕΔΔΑ. Ένας δεύτερος λόγος φέρεται να είναι πως τα σχέδια ψηφίσματος υπέρ της ελευθερίας των κρατών μελών να εκθέτουν δημοσίως οιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο δημιούργησαν προβλήματα στις ομάδες που τα υπέβαλαν υπό την επίδραση των Ιταλών μελών τους, καθώς ευρωβουλευτές από χώρες ή/και κόμματα με εκκοσμικευμένη παράδοση είχαν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν το ψήφισμα της ομάδας τους. Τα ψηφίσματα αυτά, που επισυνάπτονται, είχαν κατατεθεί κατά τη σύνοδο του Δεκεμβρίου 2009, όταν έγινε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και μια πρώτη απόπειρα ψηφοφορίας –που ματαιώθηκε- στις 17 Δεκεμβρίου 2009...."



Παραθέτουμε screenshots της ιστοσελίδας ΕΕ, που φαίνεται ότι τέτοιo θέμα δεν περιλήφθηκε καν την 20.1.2010

Eu-parliament-20_1_10







Eu-parliament-21_1_10



Την 17.12.2009 είχε περιληφθεί σαφώς :

Eu-parliament-15_12_09



http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=B7-2009-0277&format=XML&language=EL

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις