Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Ανάγκη αντίδρασης στις πρωθυπουργικές θέσεις για τα θρησκευτικά σύμβολα

πηγήΓιώργος Παπανδρέου
(πρωθυπουργός της Ελλάδας)

" ...Είναι ένα θέμα  ισορροπίας μεταξύ του σεβασμού στις παραδόσεις και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.Είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να το λύσουμε... "

 Μεταφέρουμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (26/1/2010) στο Στρασβούργο:
http://thriskeftika.blogspot.com
Την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε σήμερα (26/1/09) στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Γιώργος Παπανδρέου στο Στρασβούργο......
Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από Πολωνό βουλευτή για το θέμα της διατήρησης ή της απομάκρυνσης κάποιων θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, όπως π.χ. σχολικές αίθουσες.
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες, αλλά επί του παρόντος στην Ελλάδα δεν έχει τεθεί.
Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί κάποια στιγμή καθώς, όπως είπε, οι κοινωνικές γίνονται πολυεθνικές.
Είναι ένα θέμα, πρόσθεσε, ισορροπίας μεταξύ του σεβασμού στις παραδόσεις και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να το λύσουμε.


Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού ΕΔΩ
 Η χθεσινή απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ερώτημα Πολωνού βουλευτή σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους από τα δημόσια κτήρια και άρα και από τα σχολεία. Θα κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.