ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΚΟΣΤΡΟΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Δεν πρόκειται για ένα νεφικό  φαινόμενο ή έναν απροσδιόριστο φωτεινό σχηματισμό που θυμίζει σε καποιους "θρησκόληπτους" το σχήμα του Σταυρού.Σε έναν καθαρό κατά τα άλλα ουρανό εμφανίζεται ξεκάθαρα  ο Σταυρός και μάλιστα αποτυπώθηκε απο κάποιον Ρώσο με ερασιτεχνική κάμερα.Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη που μας έδωσε την είδηση και την διεύθυνση στο youtube απο όπου και πήραμε το συγκλονιστικό video.
Ας γίνει αυτό το σημείο αφορμή για περισυλλογή, προσευχή και ανάμνηση του σωτηριολογικού μηνύματος της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ  ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
(Κάποιοι αναγνώστες  μας ερωτούν αν έχουμε διαπιστώσει την γνησιότητα του video.
Αυτό που μπορούσαμε να ελέγξουμε ήταν αν αυτό το video έχει αναρτηθεί απο σοβαρές ιστοσελίδες ή ιστολόγια.Τεχνικά δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν είναι προϊόν επεξεργασίας- αν και με την ελάχιστη γνώση  μας δεν διακρίνουμε κάτι τέτοιο-πράγμα που τελικά το γνωρίζουν μόνο αυτοί που το "ανέβασαν" στο youtube.Με απλότητα και σχετική επιφύλαξη το δεχόμαστε  τουλάχιστον ως σοβαρή αφορμή για περίσκεψη και προσευχή.Εξ΄άλλου  δεν κάνουμε τίποτε κακό με το να συγκινούμεθα απο την θέα του Τιμίου Σταυρού και να Τον προσκυνούμε. 
Ας αφεθούμε με απλότητα και ταπείνωση στην παιδαγωγία του Θεού χωρίς  πολλές αναλύσεις τις οποίες Θεοπνεύστως και ασφαλώς τις έχουν κάνει όλοι οι Άγγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.Αν το συγκεκριμένο video έχει αποτυπώσει όντως  ένα θαύμα, ας ανταποκριθούμε στην Θεία παιδαγωγία, αν πάλι πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση, τότε ας κάνουμε το Σταυρό μας, ευχαριστώντας  τον Κύριο  που δια του Σταυρού μας χάρισε την Ανάσταση.
Φυσικά και δεν χρειάζεται ο Κύριός μας διαφήμιση ,εμείς χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία Του και την βοήθειά Του και χαιρόμαστε όταν έστω και με τα χωμάτινα μάτια μας την διαπιστώνουμε.
)

Σχόλια

  1. ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΑΣ,Η ΟΘΟΝΗ Τ'ΟΥΡΑΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝ'ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ,ΤΟΤΕ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ..ΟΛΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μας φίλε αναγνώστη συμφωνούμε απόλυτα με τις απόψεις σου.Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός φυσικά και δεν "χρειάζεται διαφήμιση", ωστόσο εκατομμύρια φορές έχει επέμβει με θαυματουργικό τρόπο στην ζωή μας φανερά ή κρυφά.Δεν είναι λοιπόν σωστό να τα προσεγγίζουμε όλα με έναν κοσμικό και ορθολογικό μόνο τρόπο.Ας αφεθούμε με απλότητα και ταπείνωση στην παιδαγωγία του Θεού χωρίς πολλές αναλύσεις τις οποίες Θεοπνεύστως και ασφαλώς τις έχουν κάνει όλοι οι Άγγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.Αν το συγκεκριμένο video έχει αποτυπώσει όντως ένα θαύμα ας ανταποκριθούμε στην Θεία παιδαγωγία, αν πάλι πρόκειται γι ανθρώπινη παρέμβαση, τότε ας κάνουμε το Σταυρό μας ευχαριστώντας τον Κύριο που δια του Σταυρού μας χάρισε την Ανάσταση.
    Φυσικά και δεν χρειάζεται ο Κύριός μας διαφήμιση ,εμείς χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία Του και την βοήθειά Του και χαιρόμαστε όταν έστω και με τα χωμάτινα μάτια μας την διαπιστώνουμε.
    Με τιμή
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ,Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ''ΚΟΣΜΙΚΟ''Η ''ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ'' ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;..ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ''ΓΥΑΛΙΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ''ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ,ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ,ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΚΛΠ..Η ΟΝ LINE ΘΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ..Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗΜΕΝΟ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ..ΠΑΝΤΑ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ..ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ,ΒΛΕΠΩ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Σ'ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ''ΓΥΑΛΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ''ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ Ν'ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ''ΠΡΟΣΩΠΟ'' ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ΣΤ'ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ..ΕΛΠΙΖΩ,Ν'ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΙ ΛΕΩ..ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ,''ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΕΙΝ'ΕΔΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ'',''ΕΙΝ'ΕΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ''ΑΛΛΑ ''ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΣΕΤΕ''..Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΓΝΩΜΕΣ ΚΙ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΝΕΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ;..ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΣΧΕΣΗ,ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ,ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ..ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΗ ''ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΗΣ''ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΗΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ,ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΥΝΙΣΤΑ ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ''..ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΤ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ..ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφέ και φίλε Ευάγελε.Δεν σε παρεξηγήσαμε ούτε μας πέρασε απο το μυαλό φυσικά ότι προσεγγίζεις το θέμα με κοσμικό τρόπο.Σε ευχαριστούμε πάντως για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου καισε διαβεβαιώνουμε ότι όταν γράφουμε μετά απο ένα σχόλιο δεν απευθυνόμεθα απαραιτήτως στον αποστολέα αλλά στον κάθε επισκέπτη που θα το διαβάσει.
    Και κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί:
    Δεν θεοποιούμε τα μέσα (κάμερες,video,διαδίκτυο κλπ)τα οποία εξ΄άλλου πάρα πολλές φορές λειτουργούν ως "νεο-εποχήτικος άμβωνας" ή πηγές πλάνης και ψεύδους.Σε καμία περίπτωση δεν τα προτείνουμε ως "υποκατάστατα" της λατρείας μας ακόμα και εάν έχουν Ορθοδοξώτατες θέσεις.Απλώς αναφερθήκαμε σε ένα γεγονός που αποτυπώθηκε απο μια ερασιτεχνική κάμερα διευκρινίζοντας ότι ακόμα και να μην είναι γνήσιο ας είναι τουλάχιστον αφορμή για περίσκεψη και προσευχή.
    Συνεπώς ούτε παρεξήγηση ούτε προώθηση εκσυγρονισμένης ιντερνετικής προσευχής ή λατρείας υπήρξε και φυσικά ούτε πρόκειται να υπάρξει.
    Απόδειξη μάλιστα ότι δεν θεοποιούμε τα μέσα και προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με την μεγίστη δυνατή διάκριση, είναι και η παλιότερη ανάρτησή μας για τον σύγχρονο Οσιομάρτυρα και Ομολογητή Ευγένιο Ροντιόνοφ.Θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε το video με το μαρτύριό του.Δεν το πράξαμε διότι ο στόχος ήταν να αναδείξουμε το πνευματικό περιεχόμενο αυτής της μαρτυρικής θυσίας του σύγχρονου Ομολογητή και όχι να σοκάρουμε προκαλώντας το θυμικό των αναγνωστών μας.Περίσκεψη και προσευχή με αδιάλειπτη συμμετοχή στα Άγια μυστήρια της Εκκλησίας μας,είναι αυτό που προτείνουμε συνεχώς μέσα απο αυτό το ιστολόγιο και πάντα "Δι ευχών των Αγίων Πατέρων ημών"
    Με τιμή
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.Ο ΙΗΣΟΥΣ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ''..Ο ΑΝΑΓΙΝΩΣΚΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..''ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ..ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις