Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Οικουμενισμός και πιστοποιητικά απο-βάπτισης.

Επειδή απ΄ότι ακούμε κάποιοι εν Ελλάδι σκέπτονται να εξαπολύσουν  μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας και των  χριστιανικών συμβόλων  μέσω της ...εμπορικής οδού  με εργαλείο  τη χρήση  ενός νεο-εποχίτικου  "χιούμορ", αναδημοσιεύουμε μια είδηση  που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάϊο  και αφορούσε την Μ. Βρετανία.

Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε με αγωγές και μηνύσεις τις εταιρείες που θα σκεφτούν να αναπτύξουν στην πατρίδα μας μια παρόμοια ...πρωτοβουλία.

"Ακτίνες"

Τη διάθεση προς πώληση πιστοποιητικών απο-βάπτισης, που στοχεύουν στην αποκήρυξη του χριστιανισμού, εγκαινίασε στη Βρετανία ομάδα πίεσης που εκπροσωπεί αθεϊστικές προσεγγίσεις. Παρόμοια όμως κίνηση υπάρχει και στην Ιταλία.
Τα πιστοποιητικά απο-βάπτισης στη Βρετανία, τα οποία χορηγούνται μέσω παραγγελίας στο διαδίκτυο, έναντι τριών στερλινών, αναγράφουν τα εξής:

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΒΑΠΤΙΣΗΣ

Μετά από πολλή σκέψη, εγώ, ο/η
………………………………………………………
που υποβλήθηκα στην τελετή του χριστιανικού βαπτίσματος σε νηπιακή ηλικία (προτού φτάσω σε ηλικία συγκατάθεσης), ανακαλώ δημόσια με το παρόν έγγραφο κάθε επίπτωση εκείνης της τελετής και αποκηρύσσω την Εκκλησία που την τέλεσε. Στο όνομα της ανθρώπινης λογικής, απορρίπτω όλα τα Σύμβολα Πίστεως και κάθε άλλη παρόμοια δεισιδαιμονία και ειδικότερα, την ψευδή πίστη ότι οποιοδήποτε βρέφος οφείλει να καθαρθεί μέσω του βαπτίσματος από το υποτιθέμενο ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ και την πονηρή δύναμη υποτιθέμενων δαιμόνων. Επιθυμώ να εξαιρεθώ εφεξής από ενισχυμένες αξιώσεις περί αριθμών εκκλησιαστικών μελών οι οποίες βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία βαπτίσεων του παρελθόντος, με σκοπό, παραδείγματος χάριν, αυτόν της εξασφάλισης νομοθετικών προνομίων.

Ο/Η υπογραφόμενος/η

Ονοματεπώνυμο μάρτυρα (θέση σφραγίδας Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας) Ημερομηνία

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Η δήλωση βλέπουμε έχει διπλή κατεύθυνση.
- Η πρώτη είναι προς την Εκκλησία και η δεύτερη προς την Πολιτεία.
- Ακόμη στη δήλωση αποβάπτισης γίνεται αποκήρυξη της «Εκκλησίας», του Συμβόλου της Πίστεως και της πίστης στο προπατορικό αμάρτημα.
- Πρόκειται ουσιαστικά για μία ομολογία απιστίας.
Τι αποκηρύσσουν όμως οι Βρετανοί; Η πίστη που αποκήρυξαν δεν ήταν η αληθινή πίστη στον τριαδικό Θεό, αλλά κάποιο υποκατάστατο. Αυτά ας τα δούνε οι δικοί μας οικουμενιστές που αναγνωρίζουν την ύπαρξη πολλών Εκκλησιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.