Η "ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ" ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 666


...Αν όπως όλα δείχνουν  η  παρούσα κυβέρνηση προχωρήσει σύμφωνα με  τα διατεταγμένα απο  τα στρατηγεία της "Νέας Εποχής"  στην ολοκλήρωση της ψηφιακής διακυβέρνησης (βλέπε παλιότερες αναρτήσεις μας), τότε  είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε λίγους μήνες δεν θα μιλάμε για υποχρεωτική παραλαβή και χρήση μιας τσιπαρισμένης κάρτας κοινωνικής ασφάλισης ,αλλά για μια ενιαία  "έξυπνη" υπερκάρταη οποία θα αντικαταστήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!...


Ευχαριστούμε το ιστολόγιο koukfamily.blogspot.com που με το e-mail  του μας έδωσε την είδηση για την απόφαση του Σ.τ.ε   σε σχέση με την προσφυγή ενός χιλιαστή "αντιρρησία συνείδησης" και έγινε αφορμή για να γράψουμε τις σκέψεις μας γύρω απο αυτό το ζήτημα.
Ας δούμε πρώτα  τι δημοσίευσε η "Καθημερινή" για  αυτή την απόφαση:
Απόφαση ΣτΕ για στρατιωτική θητεία αντιρρησία συνειδήσεως
Και στην εφεδρεία ισχύει η εναλλακτική θητεία για τους ενταγμένους στην Εκκλησία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 170/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι αντιρρησίες συνείδησης οι οποίοι υπηρέτησαν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία, σε περίπτωση που κληθούν για μετεκπαίδευση εφεδρείας και έχουν ενταχθεί σε δόγματα που δεν δέχονται την ένοπλή στρατιωτική θητεία μπορούν να επικαλεστούν τις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης για εκπλήρωση εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας.
Ειδικότερα, πολίτης ο οποίος το 1994 -1996 είχε κανονικά εκπληρώσει τη στρατιωτικό θητεία του το 2003 κλήθηκε για μετεκπαίδευση εφεδρείας. Στο Στρατολογικό Γραφείο Βόλου κατέθεσε αίτηση και ζήτησε να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2510/1997, ως αντιρρησίας συνειδήσεως, προσκομίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Ελλάδος, το οποίο ανέφερε ότι από 8.9.2003 ανήκει στο δόγμα αυτό.
Στο Στρατολογικό Γραφείο απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία ότι ήδη έχει υπηρετήσει ενόπλως στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εν λόγω πολίτης δεν εμφανίστηκε για την εκπλήρωση της εφεδρείας και εκηρύχθη ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης και του επιβλήθηκε εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την αιτιολογία με την οποία απέρριψε το Στρατολογικό γραφείο το αίτημά του πολίτη. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απόφαση ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη νομοθεσία, «εφόσον ο αιτών μετάβαλε θρησκευτικές απόψεις, ενστερνιζόμενος το δόγμα της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, μετά την εκπλήρωση ένοπλής στρατιωτικής υπηρεσίας, διατελών στην κατάσταση της εφεδρείας, η μεταβολή αυτή δεν αποτελούσε λόγο αποκλεισμού του από την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 2510/1997 περί αντιρρησιών συνειδήσεως, προκειμένου υπό την εν λόγω στρατιωτική κατάσταση να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ


Αντιλαμβανόμεθα τις αιτιάσεις  του Σ.τ.ε  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμεριζόμεθα  και τις σκοπιμότητες εκείνων που εισηγήθηκαν και ψήφισαν  ως παραγγελιοδόχοι  τα σχετικά νομοσχέδια.
Ευχόμεθα το Σ.τ.ε να δείξει την ίδια "ευαισθησία" και σε δικές μας προσφυγές στις οποίες  θα αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας ως αντιρρησίες θρησκευτικής συνείδησης, εναντίον  του φασιστικού εξαναγκασμού της αριθμοποίησης του προσώπου μας μέσω της υποχρεωτικής παραλαβής του ΑΜΚΑ  και της προσβολής των Χριστιανικών μας πεποιθήσεων μέσω της αναγκαίας χρήσης  μιας  "έξυπνης" κάρτας  της οποίας απαραίτητο λειτουργικό συστατικό  (όπως εμπεριστατωμένα και επιστημονικά αποδεικνύουμε) είναι ο απαγορευμένος και δυσώνυμος αριθμός 666.
Εκτός φυσικά απο την προσβολή της θρησκευτικής μας συνείδησης  βάλετται και η δημοκρατική μας συνείδηση αφού με αυτή την θεσμικά κατοχυρωμένη υποχρέωση ,καταδικαζόμεθα να είμαστε έρμαια  ενός γιγαντιαίου παγκόσμιου φακελώματος.Ακόμα και οι ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει ως εργολάβοι την κατασκευή και την υποστήριξη αυτής της κοινωνικά και ασφαλιστικά  "εξυπηρετικής ψηφιακής φυλακής",θα γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για την ιδιωτική μας ζωή.Αν όπως όλα δείχνουν  η  παρούσα κυβέρνηση προχωρήσει σύμφωνα με  τα διατεταγμένα απο  τα στρατηγεία της "Νέας Εποχής",  στην ολοκλήρωση της ψηφιακής διακυβέρνησης (βλέπε παλιότερες αναρτήσεις μας), τότε  είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε λίγους μήνες δεν θα μιλάμε για υποχρεωτική παραλαβή και χρήση μιας τσιπαρισμένης κάρτας κοινωνικής ασφάλισης ,αλλά για μια ενιαία  "έξυπνη" υπερκάρτα η οποία θα αντικαταστήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Τότε  για αυτό το εξ αντικειμένου μείζον θέμα  της  προσβολής της  θρησκευτικής και δημοκρατικής μας  συνείδησης  ,το Σ.τ.ε θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων; 
Θα εξετάσει  έστω και την ύστατη ώρα  την συνταγματικότητα του σχετικού νόμου της Ν.Δ και των "θεσμικών" εφαρμογών  που θα αποπειραθεί  να επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Σχόλια

  1. ΟΡΘΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ;;

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις