Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΒΗΜΟΘΥΡΟ"Ειπεν ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος:

Δεν αγιάζονται όλα
Μόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνο αγιάζονται. Όπως το νερό, δέχεται αγιασμό και γίνεται Αγιασμός τα ούρα δεν δέχονται αγιασμό. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό.


Το ίδιο ισχύει και για όσα παράγονται απο τα εργαστήρια της "Νέας Εποχής" που ειδικά τα τελευταία χρόνια επιχειρούν ακόμα και "εκ των έσω" την μίξη των αμίκτων και τον "αγιασμό" των ακαθάρτων και πονηρών.
Ένα δείγμα μιας τέτοιας αηδιαστικής και πονηρής προσπάθειας είναι και το νέο περιοδικό  με τον  ψευτοορθόδοξο τίτλο "ΒΗΜΟΘΥΡΟ".Δεν θα σταθούμε στο ότι  εν  μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης   "έπεσε" πακτωλός χρημάτων για την έκδοση  ενός περιοδικού που δίνει μάλιστα και πλούσια δώρα,όσο στο περιεχόμενό του και στο θράσος  των εκδοτών του να επιχειρούν  να αναμίξουν τα ιερά με τα βλάσφημα και τα αιρετικά.
Είδαμε  στο διαδίκτυο:
http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=11899&sid=25e91f62121d8c05c3d6b1d03240ac37 
από efadamop »
Κυκλοφόρησε ένα καινούριο περιοδικό το οποίο περιέχει πολλά ωραία άρθρα σχετικά με ορθόδοξα θέματα. Δυστυχώς όμως στην σελ 127 του περιοδικού Βημόθυρο που φιλοδοξεί να είναι περιοδικό "ορθόδοξης θεολογίας & ζωής", οπως λέει στο εξώφυλό του, υπάρχει το κατωτέρω άρθρο:

"Η θέση της Παναγίας Μαριάμ στο Ιερό Κοράνιο"
του προς Υψιστον Ευχέτη,
Μουφτή Κομοτηνής,
Μέτσο Χαφούζ Τζεμαλή

Θαυμάστε διαλόγους της Παναγίας με τον Αλλάχ !!!

Και να περιέχονται αυτοί οι διάλογοι στο Κοράνι, εμείς πρέπει να χαρούμε και να εδραιωθούμε στην πίστη μας; Δηλαδή και με τη χρήση του Κορανιού εγώ θα γίνω καλύτερος Χριστιανός; Πρέπει να διαβάζω σε ορθόδοξο περιοδικό τι είπε η Παναγία με τον Αλλάχ; Αποτελεί επιβεβαίωση της πίστης μας, τι γράφει το Κοράνι; Μήπως τα Ευαγγέλια δεν περιέχουν πάσα την αλήθεια και πρέπει να ανατρέξω και στο Κοράνι για ολοκληρώσω τις γνώσεις και την πίστη μου; Έλεος επιτέλους με τον συγκρητισμό. Όταν ένα περιοδικό θέλει να λέγεται ορθόδοξο και θέλει να πάρει τα χρήματά μου, νομίζω η λογική λέει ότι δεν πρέπει να τα κάνει όλα αχταρμά. Πρέπει να παραμένει ορθόδοξο σε όλα του τα άρθρα. Τι σχέση έχει ο Μουφτής με τον π. Μωυσή τον Αγιορείτη, τον Κάλλιστο Διοκλείας και τους λοιπούς αρθρογράφους του περιοδικού;

ΥΓ. Στην συντακτική επιτροπή, που προφανώς ενέκρινε το σχετικό άρθρο, είναι δυστυχώς και ο Γιώργος Μπάρλας, γνωστός μας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας ...


Από το ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ.
http://egolpio.wordpress.com/2009/12/31/vhmo8uro/

Ιδιαίτερη εντύπωση και γερή δόση αηδίας προκαλεί το γεγονός ότι στην συντακτική επιτροπή είναι και ο π.Χέικκι Χούτουνεν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Φιλανδίας.

Ούτε εγώ τον ήξερα αλλά το ΑΝΤΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ παραθέτει τα δύο links που βλέπετε κατωτέρω τα οποία σου προκαλούν όντως αηδία...

Είναι ποτέ δυνατόν; Γιατί αποδέχεται η εκκλησία μας τέτοια πράγματα; Ο αποσχηματισμός έχει καταντήσει άγνωστη λέξη στο εκκλησιαστικό μας λεξιλόγιο;
http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/ ... enism.html
http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/ ... -post.html

1 σχόλιο:

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.