Παράδοξες θέσεις της Υπουργού Παιδείας για τα θρησκευτικά, την προσευχή και τις εικόνες στις τάξεις


 
 
Στην εκπομπή «Η άλλη όψη» του Μανώλη Κοττάκη (ΝΕΤ) και σε ερωτήματα του δημοσιογράφου η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου διατύπωσε για μια ακόμη φορά παράδοξες θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΜτΘ), τις εικόνες στις τάξεις και την πρωινή προσευχή.

Αν και έδειξε απρόθυμη να μπει σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία για τις εικόνες στις σχολικές αίθουσες, με απαξιωτικό τρόπο διερωτήθηκε σε πόσες αίθουσες υπάρχουν εικόνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε πολλές σχολικές τάξεις δεν υπάρχουν........

Με έμφαση διετύπωσε τη θέση της ότι μπορούν να απαλλαγούν από το ΜτΘ και την προσευχή όχι μόνο οι αλλόδοξοι μαθητές αλλά και οι άθεοι! (Δεν μας είπε όμως πως ορίζεται η αθεϊα. Αρκεί δηλαδή ένας μαθητής ή ο γονιός του να δηλώσει άθεος για να μην κάνει θρησκευτικά και προσευχή;)
Τέλος στο ερώτημα του κ. Κοττάκη για τις ενστάσεις του Αρχιεπισκόπου σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών η Υπουργός απάντησε ότι όλοι μπορούν αν έχουν άποψη αλλά η τελική απόφαση για τα ζητήματα αυτά είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας.
Είναι σαφές. Αργά ή γρήγορα με νομοθετικές ρυθμίσεις το μάθημα των Θρησκευτικών θα γνωρίσει και νέα περαιτέρω υποβάθμιση. Απαιτείται άμεσα κινητοποίηση και διαμαρτυρία των Ενώσεων Θεολόγων, των γονέων, των κληρικών, των επισκόπων και της Συνόδου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις