"ΙΕΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τον ίδιο τίτλο που χρησιμοποίησε και ο δημοσιογράφος του capital.gr στο άρθρο του για τη "συμφωνία" που επετεύχθη μεταξύ της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης.
Αν εξ αφορμής του οικονομικού "εκβιασμού" της κυβέρνησης  "πήρε μπροστά η μηχανή" της Ιεράς Συνόδου, τότε αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε ως απλοί Έλληνες πολίτες και βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,είναι ότι η μηχανή αυτή "ρετάρει" όπως λένε οι μηχανικοί, ή πιο απλά δεν τροφοδοτείται με  το κατάλληλο  "πνευματικό καύσιμο" απο την ανεξάντλητη δεξαμενή των Ιερών κανόνων και της Ιεράς Παραδόσεως.
Αν λοιπόν η Ιεραρχία π.χ συμφώνησε σε αυτό που δικαίως αρχικά διαφωνούσε, δηλαδή να προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ λαϊκοί υπάλληλοι στις Ιερές Μητροπόλεις (ασχέτως αν είναι ορκισμένοι εχθροί της Εκκλησίας),τότε θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να  περιμένουμε να αντιδράσει έστω και εκ των υστέρων για την νεο-εποχίτικη  αντιχριστιανική λαίλαπα η οποία ήδη παγκομίως αλλά και εθνικώς  έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ΠΟΙΚΛΟΤΡΟΠΩΣ.
Αν η  υπόσχεση να "επανεξετασθεί" του χρόνου απο μηδενικής βάσης  το ζήτημα της φορολόγησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας ικανοποίησε τους Ιεράρχες μας ώστε να συναινέσουν σε τόσα άλλα μείζονος ποιμαντικής αλλά και λειτουργικής σημασίας θέματα,τότε εμείς οι απλοί πιστοί, δεν έχουμε παρά να προσευχηθούμε με πόνο καρδιάς στον Κύριο να μας ελεήσει και να μας  φανερώσει τους Αγίους Του,  οι οποίοι ως άλλοι ΠατροΚοσμάδες θα μας ποιμάνουν κατά το θέλημά Του και όχι κατά το θέλημα των αντιχρίστων διαπλεκομένων δυνάμεων της "Νέας Εποχής"
Μέχρι τότε ο μόνος ασφαλής δρόμος προς τη σωτηρία και την αποφυγή της απώλειας και του πνευματικού θανάτου είναι η ενεργός συμμετοχή μας στα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και εν γένει στην λατρευτική της ζωή.Δια της χάριτος του Αγίου Πνεύματος και της βεβαίας βοηθείας της Κεφαλής της Εκκλησίας δηλαδή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δεν θα πέσουμε σε καμία  "ξέρα" όποιο σχήμα και αν λαμβάνει αυτή περιστασιακά.
Να έχουμε στο νου και την καρδιά μας τα λόγια  του Αγίου της εποχής μας Ιουστίνου Πόποβιτς :
"...Τοιουτοτρόπως έγινεν η Εκκλησία.Διότι ο Θεάνθρωπος είναι η Εκκλησία.Δια της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου ο άνθρωπος ανυψώθη μέχρι του σημείου να έχη ως Κεφαλήν του την δευτέραν Υπόστασιν της Αγίας Τριάδος.Διότι ο Θεός Λόγος έγινεν η κεφαλή του θεανθρωπίνου σώματος της Εκκλησίας...Με τον Θεάνθρωπον Χριστόν ως την κεφαλήν της, η Εκκλησία κατέστη η πλέον τελεία και πλέον σπουδαία ύπαρξις εις όλους τους κόσμους.Όλα τα του Θεανθρώπου,αι θείαι και μεταμορφωτικαί θεοποιοί και θεανθρωποιοί δυνάμεις Του,έγιναν αιωνίως ιδικά της...Δια της Εκκλησίας ως του θεανθρωπίνου σώματός Του ο Κύριος  ήνωσεν όλα τα αγγελικά και ανθρώπινα όντα και όλα τα κτίσματα εις ένα αεί ζώντα οργανισμόν...Το πλήρωμα αυτό του Θεανθρωπίνου σώματος της Εκκλησίας τρέφεται και ζωογονείται με τους ακτίστους και ζωηφόρους λόγους και δυνάμεις του σαρκωθέντος Θεού Λόγου.Αυτό το αισθάνονται όλα τα αληθινά μέλη της Εκκλησίας,περισσότερον  δε απ΄όλους οι Άγιοι και οι Άγγελοι...Οι χριστιανοί είναι καλεσμένοι δια του Βαπτίσματος να ζούν εν σαρκωθέντι Θεώ και δια του σαρκωθέντος Θεού,του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να ζούν εν τη Εκκλησία και δια της Εκκλησίας,επειδή αυτή είναι  "το σώμα Του" και "το πλήρωμα του τα πάντα εν πάσι πληρουμένου".

===================================

"Ιερός" συμβιβασμός κυβέρνησης- εκκλησίας
Του Στέλιου Κράλογλου
http://www.capital.gr/News.asp?id=864313
Αυξημένο φόρο και για τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται αλλά και προσλήψεις μέσω... ΑΣΕΠ αναγκάστηκε να δεχτεί η Ιερά Σύνοδος για να επιτευχθεί η «ιερή συμφωνία» των τριών σημείων που ανατρέπει μεν τις σχέσεις της με την πολιτεία, αλλά με τον τρόπο αυτό, αποφεύγονται ακόμα μεγαλύτερες αψιμαχίες.

Μετά από ένα μαραθώνιο επαφών και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, παρουσία ακόμα και του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταστίνου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσαν τελικά τα χέρια και η Εκκλησία αποδέχθηκε τους όρους της συμφωνίας που έθεσε και με επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Η συμφωνία προβλέπει ότι: 

Πρώτον: Η Εκκλησία θα πληρώσει το αυξημένο ΕΤΑΚ 0,3% (από 0,1% που ίσχυε μέχρι σήμερα) αλλά θα το καταβάλει μόνο φέτος. Το 2010 θα ξεκινήσει διάλογος εκ του μηδενός για την φορολογική νομοθεσία. Και στο πλαίσιο αυτό η Εκκλησία πήρε τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα εξεταστεί από την αρχή η υπόθεση της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η Ιερά Σύνοδος υπολογίζει ότι θα καταφέρει να «περάσει» το βασικό αίτημα της που είναι να εξαιρεθούν από την όποια φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τα ακίνητα που δεν έχουν έσοδα για την Εκκλησία καθώς και αυτά που έχουν παραχωρηθεί με δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς. Προς επίρρωση των απόψεων της η Εκκλησία προβάλει ως επιχείρημα ότι μέσα από τα 700 ιδρύματα της σε όλη την χώρα προχωρά σε φιλανθρωπικές πράξεις ύψους 100.000 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και ως εκ τούτου ζητά «ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου».

Δεύτερον: Η Ιερά Σύνοδος αποδέχεται την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να διορίζονται τα Εκκλησιαστικά, οι λαϊκοί των μητροπόλεων, αλλά και τα νομικά εκκλησιαστικά πρόσωπα μέσω ΑΣΕΠ, όπως δηλαδή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώνεται πάντως ότι πριν από δυο εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με την οποία τόνιζε ότι αυτό αποτελεί κατάργηση της αυτοτελούς διαδικασίας επιλογής προσωπικού από τις μητροπόλεις κάτι που πλήττει την εσωτερική αυτονομία της Εκκλησίας.

Τρίτον: H Εκκλησία αποδέχεται τελικά και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα δημόσια αυτοκίνητα. Συμφωνεί δηλαδή στο ότι όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έτσι και η Εκκλησία θα αντικαταστήσει τις λιμουζίνες των μητροπολιτών με αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού. Για τους μητροπολίτες υπάρχει πρόβλεψη για αυτοκίνητα 1.400 κυβικών εκατοστών, ενώ για τον αρχιεπίσκοπο τα κυβικά ανεβαίνουν στα 1.600 αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι αρνείται να έχει αυτοκίνητο μεγαλύτερο από τους Μητροπολίτες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει το σώμα της εκκλησίας ως δημόσιους υπαλλήλους. Η μισθοδοσία των ιερέων βασίζεται σε σύμβαση του ελληνικού κράτους με την Εκκλησία σε αντάλλαγμα του σχεδόν 90% της εκκλησιαστικής περιουσίας που πήρε το κράτος από την Εκκλησία χωρίς την απαλλοτριώσει και την έδωσε στους πρόσφυγες. Η σύμβαση υπογράφηκε το 1952. Μέχρι σήμερα η Εκκλησία δεν φορολογούνταν για τα έσοδα της και τα χιλιάδες ακίνητα που εκμεταλλεύεται.

Σχόλια

  1. Τι γίνεται στην κοπεγχαγη; Βλέπουμε από τις ειδήσεις οτι αυτοί που αντιτίθενται περισσότερο στην υπογραφή μιας συμθήκης για το περιβάλλον και για την θέσπιση ειδικού φόρου είναι οι Η.Π.Α. αυτό για όσους από εμάς δεν γνωρίζουμε αρκετά είναι ανεξήγητο, μια και οι Η.Π.Α. λέμε ότι πρωτοστατούν στην νέα τάξη πραγμάτων και την πρωόθηση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης με πρόφαση και την κλιματική αλλαγή.Όποιος μπορεί να εξηγήσει αυτή την απρόσμενη συμπεριφορά ας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις