ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ



 Με αφορμή την επίσκεψη του μακαριωτάτου Αλβανίας στο Βατικανό, μας ήλθε στη μνήμη ένα βιβλίο το οποίο  ευτυχώς προλάβαμε και το προμηθευτήκαμε  πριν αρχίσει ο "πόλεμος" για την ...εξαφάνισή του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-απάντηση  στις πανθρησκειακές ή πιο  "κομψά" οικουμενιστικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου όπως τις κατέγραψε στο βιβλίο  "Παγκοσμιότητα και Ορθοδοξία".

Για την παρούσα ανάρτηση χρησιμοποιήσαμε τον τίτλο  του βιβλίου-απάντηση που συνέγραψε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Φωτόπουλος εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Αττικής και το οποίο προλογίζει ο Αρχιμανδρίτης π.Σαράντης Σαράντος εφημέριος του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.
Ας δούμε μερικά πολύ μικρά αποσπάσματα  απο των 240 σελίδων βιβλίο

"Θεανθρώπινη  Καθολικότητα ή Πανθρησκειακή  Παγκοσμιότητα" 
 Κριτικές  τοποθετήσεις  στο βιβλίο  ""  Παγκοσμιότητα και Ορθοδοξία"    του  Αρχιεπ.  Αλβανίας  κ.  Αναστασίου


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

...Ιδιαζόντως επικίνδυνη για τους Χριστιανούς είναι η συναισθηματική προσκόλλησή τους σε πρόσωπα,οφειλομένη σε έλλειψη ορθοδόξων κριτηρίων,η τυφλή εμπιστοσύνη δε ό,τι λέγουν και πράττουν αυτά τα πρόσωπα.
Όπως είπαμε και αρχικά,μόνο το λόγο του Κυρίου μας,της Θεοτόκου,των Αποστόλων και των Αγίων πρέπει να εμπιστευόμεθα πλήρως.Όλα τα άλλα πρέπει να τα εξετάζουμε,να τα δοκιμάζουμε με αυτή τη λυδία λίθο της ορθοδόξου εκκλησιστικής διδασκαλίας.Αυτό κάνει και ο Απόστολος Παύλος,ο οποίος αποσείοντας κάθε προσωπολατρία αναθεματίζει τον εαυτό του στην περίπτωση που θα κήρυττε "έτερον ευαγγέλιον",δηλαδή αντορθόδοξες διδασκαλίες: "αλλά και αν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζητται υμίν παρ΄ό ευηγγελισάμεθα υμίν ανάθεμα έστω" (Γαλ. 1,8) ...

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ




ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΕΣ  ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις