ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ- Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗ

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/



Όχι δεν μιλάμε για τον Χ. Λαμπράκη (ο Θεός να τον συγχωρέσει). Αυτό το έργο το αφήσαμε στους "καθ΄ύλην" αρμόδιους πολιτικούς και δημοσιογράφους  που τον γνώριζαν καλύτερα απο εμάς και τον είχαν υπηρετήσει ή "εξυπηρετήσει"  τα περασμένα χρόνια.
Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε στην κοίμηση ενός 65 χρονου ρακοσυλλέκτη συμπολίτη μας το πτώμα του οποίου βρέθηκε  χθές απο κατοίκους της περιοχής Κοσμηράς  Ιωαννίνων.

Αυτός ο άγνωστος άστεγος και φτωχός συμπολίτης μας έφυγε ταπεινά ,αθόρυβα.Ακτήμων και βασανισμένος.Δεν άντεξε το κρύο και την εγκατάλειψη και παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό  ελαφριά χωρίς τα βάρη που  προστίθενται στην πορεία της ζωής απο το κυνήγι του πλούτου και της δόξας.
Δεν ζούσε θαυμάζοντας  τα σκουπίδια, όπως κάνουμε εμείς, απλώς έψαχνε ανάμεσά τους  να βρεί κάτι χρήσιμο, κάτι  που θα τον ζέσταινε  ή  θα τον έτρεφε.
Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να μας αξιώσει να αποκτήσουμε έστω και λίγη απο την φυσική του ταπείνωση  μπας και καταφέρουμε να ξεχωρίζουμε και εμείς τα χρήσιμα και ωφέλιμα  ανάμεσα στα σκουπίδια  που καταναλώνουμε καθημερινά  είτε με τα μάτια ,είτε με  τα αυτιά ,είτε με το στόμα.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις