Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΓΙΑ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ" ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Ιστορική επίσκεψη Αλβανίας Αναστασίου στο Βατικανό 

Εκτύπωση
E-mail
Γράφει ο/η Ρεπορτάζ - Αιμίλιος Πολυγένης / 19:10   
03.12.09 http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3603
ImageΑποκλειστικό - Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ROMFEA.GR, από σήμερα το απόγευμα βρίσκεται στην Αιώνια Πόλη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος
Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επικεφαλής 3 Ιεραρχών (Μητροπολίτη Κορυτσάς και των 2 βοηθών του επισκόπων) και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας π. Ιωάννη Τρεμπίτσκα, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και στην Επισκοπή της Ρώμης.

Η επίσκεψη αρχίζει επίσημα αύριο (4/12/09)  το πρωί με ιδιωτική συνάντηση των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών, που θα συνεχιστεί με επίσημη συνάντησή τους με τις συνοδείες τους, εκφώνηση λόγων και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Όπως πραγματοποιήθηκε και κατά τις επίσημες επισκέψεις στο Βατικανό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (2006) και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ (2007), αναμένεται ο Πάπας να τιμήσει τον Υψηλό του Επισκέπτη προσκαλώντας τον σε γεύμα στην ιδιωτική του Τραπεζαρία, αμέσως μετά τη συνάντηση και την επίσημη φωτογράφιση.

Το ίδιο απόγευμα ο κ. Αναστάσιος αναμένεται στο Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο, όπου θα συναντήσει τους Ορθόδοξους υποτρόφους του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών.

Το ίδιο βράδυ, στη φημισμένη Βασιλική της Παναγίας Πέραν του Τίβερη με την ξακουστή βυζαντινή εικόνα της Θεοτόκου του 8ου αι. και τα περίφημα Βυζαντινής τεχνοτροπίας ψηφιδωτά του 13ου, ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει την παγκοσμίου φήμης φιλειρηνική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και τον πρόσφατα βραβευμένο με το βραβείο του Καρλομάγνου ιδρυτή της, Πανεπιστημιακό Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ανδρέα Ρικάρντι.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί τις 4 λεγόμενες Πατριαρχικές Βασιλικές της Ρώμης (Άγιο Ιωάννη του Λατερανού, Άγιο Παύλο εκτός των Τειχών, Παναγία τη Μείζονα και Άγιο Πέτρο του Βατικανού).

Επίσης θα συναντηθεί με τον Καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ και τα στελέχη του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών.

Το πρόγραμμα της Ρώμης περιλαμβάνει ακόμα προσκύνημα στις περίφημες Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου διατηρούνται  ακόμη ζωντανές οι μνήμες των πρώτων Χριστιανών και Μαρτύρων των διωγμών.

Την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Αναστάσιος θα μεταβεί στη Νάπολη, όπου θα γίνει  δεκτός με τιμές από τον Αρχιεπίσκοπο Καρδινάλιο Κρήσκη Σέπε και τις αρχές της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής της Νάπολης, σε αναγνώριση του πλούσιου και πολύπλευρου επιστημονικού και ιεραποστολικού του έργου.

Επίσης θα επισκεφθεί πρωτοχριστιανικά μνημεία και θα προσκυνήσει τη φημισμένη αμπούλα με το αίμα του Αγίου Μάρτυρος Ιανουαρίου, προστάτη της ελληνικής καταγωγής πόλης της Νεάπολης.

Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του  θα φιλοξενηθούν, όπως όλες οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες και Αντιπροσωπείες μέσα στο Βατικανό και συγκεκριμένα στο λεγόμενο Οίκο της Αγίας Μάρθας.

Τέλος, σε λίγη ώρα ο Καρδινάλιος Κάσπερ παραθέτει προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου επίσημο δείπνο καλωσορίσματος στο Βατικανό με τη παρουσία Καρδιναλίων και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαϊκής Κούρια, καθώς και των Πρέσβεων Αλβανίας, Ελλάδος και Κύπρου παρά τη Αγία Έδρα.
Φώτο: Romfea.gr 


Ο στάρετς και μάρτυς, Ανατόλιος ο νεότερος, της Όπτινα (+1922), έχει να προσθέσει κάτι διευκρινιστικό των παρόντων - μελλοντικών γεγονότων, πιο συγκεκριμένα μιλάει στον υποτακτικό του, για το πως θα καταλάβουν τα ηνία στην Εκκλησία και τα Μοναστήρια οι άνθρωποι που προετοιμάζουν την άφιξη του Αντιχρίστου:«Ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους θα δρα με πανουργία για να οδηγήσει στην αίρεση, αν ήταν δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Δεν θα ξεκινήσει με την ψυχρή απώθηση των δογμάτων της Αγίας Τριάδος, της Θεότητος του Κ. Ιησού Χριστού, και της παρθενίας της Θεοτόκου, αλλά θα ξεκινήσει ανεπαίσθητα να καταστρέφει τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας και την μεγάλη τους πνευματικότητα, που έφτασε σε μας μέσω των Αγίων Πατέρων, από το Άγιον Πνεύμα.
   Λίγοι θα παρατηρήσουν αυτά τα καλοπιάσματα του εχθρού, μόνον εκείνοι που είναι πολύ πεπειραμένοι στην πνευματική ζωή. Οι αιρετικοί θα αποκτήσουν ισχύ πάνω στην Εκκλησία, και θα τοποθετήσουν τους υπηρέτες των παντού. Οι ευλαβείς θα ατενίζονται καταφρονητικά. Ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι από τους καρπούς των θα τους αναγνωρίσετε, και έτσι, από τους καρπούς των καθώς και από τις ενέργειές των αιρετικών, προσπαθήστε να τους διακρίνετε από τους αληθινούς ποιμένες. Αυτοί είναι πνευματικοί κλέφτες, διαρπάζοντες τη πνευματική ποίμνη, και θα εισέλθουν στο μαντρί (την Εκκλησία), σκαρφαλώνοντας με κάποιο άλλο τρόπο, χρησιμοποιώντας δύναμη και καταπατώντας τους ιερούς κανόνες. Ο Κύριος καλεί αυτούς ληστές (Ευαγ. Ιω. 10/1). Πράγματι, η πρώτη τους ενέργεια θα είναι η καταδίωξη των αληθινών ποιμένων, η φυλάκιση και η εξορία τους, διότι χωρίς αυτό θα είναι αδύνατο γι' αυτούς να διαρπάσουν το ποίμνιο.
    Γι αυτό το λόγο παιδί μου, όταν βλέπεις την καταπάτηση της πατερικής παραδόσεως, και των θείων εντολών στην Εκκλησία, των εντολών που ορίσθηκαν από το Θεό, γνώριζε ότι οι αιρετικοί έχουν ήδη εμφανισθεί, αν και κατά το χρόνο δράσης τους μπορεί να κρύβουν την ασέβειά τους, ή να καταστρέφουν την Αγία Πίστη ανεπαίσθητα , προκειμένου να επιτύχουν καλύτερα στην σαγήνευση και προσκόλληση των απείρων στα δίχτυα τους. Η καταδίωξη θα κατευθύνεται όχι μόνον εναντίον των ποιμένων αλλά εναντίον όλων των δούλων του Θεού, διότι όλοι όσοι θα καθοδηγούνται από την αίρεση δεν θα υποφέρουν την ευσέβεια.http://www.imdleo.gr/htm/nwo-orthodoxia.htm
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.