Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Το ραδιόφωνο της Εκκλησίας σε νεοεποχίτικη μετάλλαξη


http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1319
Το ψυχοθεραπευτικό αυτό εργα­στήριο που φέρει τον τίτλο «Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων» (πρόεδρος η κ. Χάρις Κατάκη) διοργανώνει συ­νέδρια και ημερίδες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και «το Μάρτιο του 2009 διοργά­νωσε ημερίδα με προσκεκλημένο από το εξωτερικό ψυχίατρο, ο οποίος δίδαξε την "αξία" της γιόγκα, του διαλογισμού, του τάι τσι, του τσι-κούνγκ και στη συνέχεια καθοδήγησε διαλογισμό στον οποίο μετείχε το πολυπληθές ακροατήριο ψυχο-ειδικών καθώς και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ημερίδας και νυν συνεργάτης του Σταθμού της Εκκλησίας» (βλ. Δελτίο Τύπου Ι. Μητρ. Γλυφάδας 2.11.2009) κ. Γεώργιος Κίσσας.

Ο κ. Κίσσας –όπως ο ίδιος γράφει στο βιβλίο του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων Με χάρτη και πυξίδα- συμβουλεύει ψυχοθεραπευόμενό του να επιλέξει μεταξύ του ίδιου (του ψυχοθε­ραπευτή) και του εξομολόγου του: «Ο πνευ­ματικός του του αύξανε τις ενοχές του ενώ εγώ προσπαθούσα να τις μειώσω και ο μό­νος τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο ήταν να του προτείνω να διαλέξει ανάμεσα στους δύο χώρους» (ένθ. ανωτ., σελ. 200).

Οι παραγωγοί της εβδομαδιαίας εκπομπής, που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη, κ. Γεώργιος Κίσσας και κ. Ρένα Γιαλουρίδου και οι κα­λεσμένοι τους στο σταθμό της Εκκλησίας προωθούν τη δήθεν αναγκαιότητα της ψυ­χοθεραπείας και προβάλλουν την ψυχανά­λυση και τα «δόγματά της».
Ακόμα και για το προγαμιαίο σεξ ακούσαμε στο σταθμό της Εκκλησίας που «σήμερα θεωρείται δε­δομένο» (κ. Χάρις Κατάκη 29/10/09). Τέλος, να σημειωθεί ότι τόσο η κ. Χάρις Κατάκη όσο και ο κ. Γεώργιος Κίσσας δίδασκαν επί σειρά ετών σε σεμινάρια του Κέντρου Μέριμνας της Οικογένειας της Ιεράς Μητρο­πόλεως Σύρου.
Σημ. «Παρακαταθήκης»: Ήδη αρκετές Μητροπόλεις, των οποίων οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδιδαν μέρος του προγράμματος του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσ­ανατολίζονται να διακόψουν την αναμετάδοση. Μερικοί ήδη το έκαναν, όπως και το alopsis.gr που διέκοψε την αναμετάδο­ση. Τί λέγει άραγε η Ιερά Σύνοδος για όλα αυτά;
(Περιοδικό «Παρακαταθήκη», Σεπ. - Οκτ. 2009)
==========
Μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις του "O.Τ" σχετικά με αυτόν τον σταθμό  στις πιο κάτω διευθύνσεις:
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/11/blog-post_09.html 
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/11/894-fm.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/11/blog-post_07.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.