Ο Γιώργος θα πάει στη Σύνοδο

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ λεπτά κράτησε η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συνοδικούς ιεράρχες. Ο Μακαριώτατος είχε μαζί του τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεο , Ελασσόνος Βασίλειο, Φθιώτιδος Νικόλαο, Ξάνθης Παντελεήμονα και Λήμνου Ιερόθεο, και ο Γιώργος την αρμόδια υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.




Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ είχε συμφωνηθεί στο τετ α τετ του Παπανδρέου με τον Ιερώνυμο. Ήταν να γίνει σήμερα, αλλά την έφαγαν οι Βρυξέλλες, εξ ου και έγινε χθες. Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία, η τοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων των μητροπόλεων μέσω ΑΣΕΠ και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν συζητήθηκαν. Θα τα δει η Ιεραρχία με τους αρμόδιους υπουργούς Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου. Η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό επικεντρώθηκε σε θέματα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ θα προχωρήσει σε σύσταση ειδικών επιτροπών για θέματα: Περιουσίας, Εκπαίδευσης, Νεότητας, Πολιτισμού και σχέσεων με την Πολιτεία. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι με τον νέο χρόνο ο Παπανδρέου θα ανταποδώσει τη χθεσινή επίσκεψη στο Μαξίμου. Οπότε θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που επισκέπτεται την Ιερά Σύνοδο.
(Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" 11/12/09)

 Το σχόλιο του "Ο.Π":

"Οὐ γὰρ πόλεως πενθῶ κατασκαφήν, οὐδὲ παρανόμων αἰχμαλωσίαν
ἀνδρῶν, ἀλλὰ ψυχῆς ἐρήμωσιν ἱερᾶς καὶ ναοῦ χριστοφόρου καθαίρεσιν καὶ
ἀφανισμόν."
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Πρὸς Θεόδωρον ἐκπεσόντα καὶ περὶ μετανοίας λόγος αʹ)

Σχόλια

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙ???
    ΠΡΩΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις