Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Αναστασίου στο Βατικανό

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3640&Itemid=2
Εκτύπωση
E-mail
ImageΜεγάλη δημοσιότητα δόθηκε τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αλβανία στην πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων,
Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, με τον Πάπα Βενέδικτο XVI, στο Βατικανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ολοκληρώνει, σήμερα, την πολυήμερη επίσκεψή του στο Βατικανό, που ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 2009.


...Ο Ποντίφικας έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου και της Εκκλησίας της οποίας ηγείται, στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων.

Δεν παρέλειψε ακόμη, να σταθεί ιδιαίτερα σε δύο πρωτοβουλίες που, όπως είπε, μαρτυρούν έμπρακτα την εποικοδομητική θρησκευτική πραγματικότητα της Αλβανίας και είναι η ίδρυση της Διεθνούς Διαθρησκειακής Βιβλικής Εταιρίας και η δημιουργία της Επιτροπής για τις διαθρησκειακές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε λόγο για ένα ιστορικό γεγονός, επειδή, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που επίσημη αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας επισκέπτεται την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

"Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται μια νέα προσέγγιση μεταξύ των χριστιανών, καθώς ο θεολογικός διάλογος και η συμφιλίωση αποτελούν θεμελιώδες καθήκον όλων των εκκλησιαστικών ηγετών", υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.


Το "Ο.Π" σας προτείνει να διαβάσετε  μια  σχετική  με την παραπάνω είδηση προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο :

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΓΙΑ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ" ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_2136.html 





Σχόλια

  1. Όταν ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό, χάνει την διάκριση των πραγμάτων. Ο Θεός όμως δεν αφήνει τον άνθρωπο και τον διαπαιδαγωγεί, έρχεται η ζωή σαν κύματα και φέρνει τον άθρωπο σε μετάνοια και ελπίδα προς τον Θεό. Τι είδους μετάνοια μπορούν να δείξουν οι άρχοντες αυτού του κόσμου δεν γνωρίζω, διότι αυτό που έίπε ο απόστολος Παύλος, η δόξα και η δύναμη του Κυρίου είναι περισότερο εμφανή εξαιτίας της δικής μου αδυναμίας, δεν ισχύει για αυτούς.Ο Θεός ας ελεήσει πάντες τους δούλους Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις