ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ...ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

Στην Επισκοπή της Επισκοπικής Εκκλησίας του Λος Άντζελες εκλέχτηκε μία λεσβία ως βοηθός επίσκοπος.

Αναδημοσίευση αποσπάσματος απο  την ανάρτηση του "Κόκκινου ουρανού"
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - (Πηγή: http://news.yahoo.com/)


Η καινούργια επίσκοπος είναι το δεύτερο άτομο που εκλέγεται σε θέση επισκόπου και που έχει δηλώσει «ανοικτά» την ομοφυλοφιλία του, στην παγκόσμια κοινότητα των Αγγλικανών, η οποία είναι ήδη βαθιά διαιρεμένη από την εκλογή του πρώτου.



Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 77 εκατομμυρίων Αγγλικανών, δήλωσε την Κυριακή ότι η επιλογή αυτή θέτει «πολύ σοβαρά ερωτήματα» για την ήδη διαιρεμένη εκκλησία και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.



Η αιδ. Mary Glasspool της Βαλτιμόρης χρειάζεται τώρα την έγκριση από την πλειοψηφία των ενοριών όλης της εκκλησίας, πριν μπορέσει να «αφιερωθεί» ως βοηθός επίσκοπος στην επισκοπή του Λος Άντζελες.

Επίσης, η νίκη της το Σάββατο υπογράμμισε τη συνέχιση της δέσμευσης της Επισκοπικής Εκκλησίας για την αποδοχή των σχέσεων ατόμων του ιδίου φύλου, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν από άλλους Αγγλικανούς να αλλάξουν τη στάση τους.



"Κάθε ομάδα ανθρώπων που έχει υποστεί την καταπίεση εξαιτίας οποιασδήποτε αιτίας, μοναχικά λαχταρά για τη δικαιοσύνη και την ισότητα των δικαιωμάτων," είπε δήλωσε η Glasspool, ευχαριστώντας την Επισκοπή για την εκλογή της.



Η επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας, προεδρεύουσα επίσκοπος Katharine Jefferts Schori, (φώτο) έχει προγραμματίσει να «αφιερώσει» την Glasspool στις 15 Μαίου στο Λος Άντζελες, αν η εκκλησία αποδεχτεί την ψηφοφορία.


Η Επισκοπική Εκκλησία, η οποία είναι το κομμάτι της Αγγλικανικής Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκάλεσε σάλο το 2003, όταν ανακοίνωσε τον πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο επίσκοπος, τον V. Gene Robinson του New Hampshire (φώτο - ο οποίος έλαβε επίσημα μέρος στην τελετή ορκομωσίας του Μπαράκ Ομπάμα Βλέπε:


Οι «συντηρητικοί» (δηλαδή όσοι διαφωνούν με την εκλογή της λεσβίας επισκόπου και γενικότερα με την πλήρη αποδοχή των ομοφυλοφιλικών σχέσεων) της Επισκοπικής Εκκλησίας που τα διέκοψαν τους δεσμούς τους με την εκκλησία τους, έχουν δημιουργήσει μία αντίπαλη εκκλησία Αγγλικανών στη Βόρεια Αμερική. Αρκετοί Αγγλικανοί των ΗΠΑ ήδη πιέζουν τον Ουίλιαμς να αναγνωρίσει επίσημα τη νέα αυτή συντηρητική κοινότητα.


Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ έκανε ένα «άνοιγμα» προς τα δυσαρεστημένα μέλη της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που διαφωνούν έντονα με τους τρόπους που η Εκκλησία τους αντιμετωπίζει τις «προκλήσεις της εποχής», (όπως λέγονται), όπως είναι η χειροτονία των γυναικών και η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας. Προς τα δυσαρεστημένα μέλη, που είναι γύρω στα 500.000, ο Πάπας έκανε μία πρόταση, που προκάλεσε αίσθηση, σύμφωνα με την οποία οι αγγλικανοί ιερείς που θα εντάσσονται στην Καθολική Εκκλησία μαζί με το εκκλησίασμά τους θα εξαιρούνται από την αγαμία, η οποία αποτελεί καθεστώς στους καθολικούς ιερείς από τον Μεσαίωνα.




Το 2004, οι ηγέτες της Αγγλικανικής ζήτησαν από την Επισκοπική Εκκλησία να μπει ένα «μορατόριουμ» στην εκλογή άλλου γκέι επισκόπου, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν ένα μόνιμο σχίσμα που αναπάντεχα, θα ερχόταν στους κόλπους της εκκλησίας.Από τότε που ζητήθηκε το «μορατόριουμ», προτάθηκαν κάποιοι γκέι ιερείς για την θέση του επισκόπου, αλλά κανένας δεν είχε εκλεγεί πριν την Glasspool. Τον περασμένο Ιούλιο, η Γενική Συνέλευση της Εκκλησίας, το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων, επιβεβαίωσε ότι οι γκέι και οι λεσβίες ιερείς μπορούσαν να γίνουν επίσκοποι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις