ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ



Η χθεσινή ανάρτηση με τίτλο την λαϊκή απορία "Γιατί δεν αντιδρά ο Αρχιεπίσκοπος στον Α.Μ.Κ.Α και το ηλεκτρονικό φακέλωμα;"  έκανε μια σύντομη περιγραφή της μέχρι σήμερα πραγματικότητας  θέτοντας αυτό το δυστυχώς ρητορικό ερώτημα.

Αιχμές για τα αίτια αυτής της στάσης αφήσαμε  και χθές,όμως σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε "τα πράγματα" στη θέση τους, κάτι που  αρχικά είχαμε σκοπό να  πράξουμε μετά την συνάντηση του μακαριωτάτου με τον πρωθυπουργό.
Οι πληροφορίες που ήδη έχουμε δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια ούτε μας δημιουργούν την παραμικρή ελπίδα  ότι ο μακαριώτατος έστω και την ύστατη ώρα  θα υπερασπιστεί το ποίμνιό του.
Η διαρκής Ιερά Σύνοδος και φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος, ξεκαθάρισε τη στάση της γύρω απο το σοβαρότατο  ποιμαντικό και κοινωνικό ζήτημα τουΑ.Μ.Κ.Α και του ηλεκτρονικού φακελώματος.
Μέ πέντε "αράδες"  η Ιερά σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος  ακύρωσαν κάθε τεκμηριωμένη θεολογικά και νομικά ένσταση εναντίον της υπαρκτής πια αντιδημοκρατικής και αντιχριστιανικής λαίλαπας.
"....σχετικά με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) η Σύνοδος, αποδέχθηκε την εισήγηση της συνοδικής επιτροπής δογματικών και νομοκανονικών ζητημάτων σύμφωνα με την οποία : “Ο αριθμός ΑΜΚΑ είναι απλώς ένας επιπλέον χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει για την σωτηρία των ψυχών. Σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία γρηγορεί”."
Προτίμησαν να θαυμάσουν "την όμορφη νυχτιά"  ρίχνοντας  στο σκοτάδι της "Νέας Εποχής" τα εκατομμύρια των βαπτισμένων και μυρωμένων Ορθόδοξων Ελλήνων.
Δεν είναι τυχαίο  το γεγονός ότι  η Ι. Σύνοδος απεφάνθη για τον Α.Μ.Κ.Α  εν όψει της επερχόμενης συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό ο οποίος όπως λένε εκκλησιαστικές πηγές είχε εξασφαλίσει  ήδη  προ των εκλογών  την συναίνεση του Αρχιεπισκόπου "για μια σειρά ενεργειών που θεωρεί ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν όσον αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία".
Είναι απογοητευτικό για τον Έλληνα πιστό και αντιρρησία Ορθόδοξης συνείδησης να διαπιστώνει ότι έμεινε μόνος  βλέποντας τον φόβο και την εξάρτηση απο τα υλικά, να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του φρονήματος της Ι. Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου.Όταν ο κ. Παπανδρέου και προεκλογικά και κατα τις προγραμματικές του δηλώσεις ως πρωθυπουργός,δήλωνε ότι έχει σκοπό να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία,προφανώς ήξερε ότι αγγίζει τις "ευαίσθητες χορδές" της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου οι οποίοι δυστυχώς δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία σε τόσες γραπτές και προφορικές αναφορές για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον της ελληνικής κοινωνίας .
Δεν είναι  τυχαίο το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν την ..περίφημη συνοδική απόφαση αρκετές εφημερίδες  "υπενθύμιζαν" με νόημα (σε συγκεκριμένους αποδέκτες) το "φλέγον ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας" και το δίκαιο της κυβερνητικής επιλογής να την φορολογήσει.
Η  "ζυγαριά"  των  Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου έγειρε τελικά προς τη μεριά των οικοπέδων και των κτιρίων. 

Ο Α.Μ.Κ.Α  ως βασικό δομικό στοιχείο του πρωτοφανούς παγκόσμιου φακελώματος,ο δικτατορικός  τρόπος με τον οποίο σύρεται ο πολίτης στην παραλαβή του,η  de facto στέρηση του δημοκρατικού δικαιώματος της αντίρρησης σε ένα νόμο που καταστρατηγεί  ακόμα και άρθρα του συντάγματος και κυρίως ο εξαναγκασμός  του Έλληνα Ορθοδόξου να "ξαναβαπτισθεί"  με έναν αριθμό  και να ενταχθεί σε ένα σύστημα που ακόμα και ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί ότι λειτουργεί με τον αριθμό-κλειδί 666,ήταν για τον Αρχιεπίσκοπο και την διαρκή Ιερά σύνοδο ζητήματα ελαφρύτερου ειδικού βάρους απο εκείνα  της εκκλησιαστικής περιουσίας ή της Μ.Κ.Ο "αλληλεγγύη".
Η Ιερά Σύνοδος άνευρη και μακρυά απο την παράδοση της Εκκλησίας, όπως τουλάχιστον  την διαμόρφωσε η στάση των Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών του χθές και του σήμερα,μας δείχνει τον δρόμο  και μας προκαλεί  να σταθούμε απέναντι σε όλους εκείνους που "λόγω και έργω" ταυτίστηκαν με τα δόγματα και της απαιτήσεις της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Σαν Χριστιανοί βαπτισμένοι και μυρωμένοι δώσαμε κάποιες υποσχέσεις και δεν πρόκειται να τις πάρουμε πίσω.Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας  και όχι οι εκάστοτε Αρχιεπίσκοποι και Ιεράρχες οι  οποίοι μάλιστα αν δεν ορθοτομούν τον Λόγο της Αληθείας  και δεν προστατεύουν πνευματικώς το ποίμνιό  τους  ούτε ως μέλη του σώματος  δεν  πρέπει να αναγνωρίζονται (όπως με σαφήνεια ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες).
Αν τα παραπάνω ακούγονται σκληρά τότε πως ακούγεται η  κρατική απειλή εναντίον όσων δεν παραλάβουν τον Α.Μ.Κ.Α  και την κάρτα (όπως κι αν στο μέλλον την ονομάσουν),να μείνουν χωρίς δουλειά,χωρίς περίθαλψη,χωρίς σύνταξη ,χωρίς ταυτότητα;
Ευτυχώς που για τον Έλληνα Ορθόδοξο πιστό  ο Θεός πάντα σε δύσκολες στιγμές φανερώνει τους αφανείς  εν ζωή Αγίους Του και τους αληθινούς ποιμένες  που θα τον καθοδηγήσουν και θα τον στηρίξουν .



ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ;





Για τις αρχές Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

 Εδω και μισό χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος δεν έχουν πάρει καμία επίσημη θέση γύρω απο το τεράστιας ποιμαντικής και κοινωνικής σημασίας θέμα του ΑΜΚΑ και της Κάρτας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μάλιστα  όπως έχει διαρρεύσει, σε ιδιωτικές  συζητήσεις  άνθρωποι απο τον "στενό κύκλο" του Αρχιεπισκόπου,λοιδωρούν και απαξιώνουν κάθε ένσταση που καταφθάνει στα γραφεία τους απο ανησυχούντες πιστούς.Κατά την προσφιλή μέθοδο της Σοβιετικής γραφειοκρατίας ανέθεσαν την μελέτη του θέματος σε μια "επιτροπή"  της οποίας το πόρισμα ακόμα το περιμένουμε.
Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι εκ του "ποιμνίου" του "μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος" εκφράζουν όχι πια τους φόβους τους αλλά την αγανάκτησή τους για τον  τρόπο που η πολιτεία έχει σφίξει το σκοινί γύρω απο το λαιιμό τους.Αναφερόμαστε στο στρατηγικό σχέδιο  διακομματικής αποδοχής που βάζει στο περιθώριο και στην κοινωνική και εργασιακή απομόνωση κάθε Έλληνα που θα αρνηθεί να ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όχι των δημοσίων υπηρεσιών αλλά της προσωπικής του ζωής.
Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που όλοι οι πολιτικοί σκίζουν με φαρισαϊκή βιαιότητα τα ρούχα τους για τη δημοκρατία,ο Έλληνας πολίτης να οδηγείται  στα ΚΕΠ  "με το πιστόλι στον κρόταφο"  για να πάρει και να φορέσει τις "χειροπέδες" του.
Για ποιά δημοκρατία  μιλούν όταν στο όνομά της μας στερούν το δικαίωμα της εργασίας ,της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης,της νοσοκομειακής περίθαλψης,της συνταξιοδότησης,της αντίρρησης τελικά σε έναν νόμο που θίγει την προσωπικότητα,τις ατομικές ελευθερίες και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ;
Όλα αυτά έχουν αναλυθεί και σχολιασθεί μήνες τώρα απο
πολλούς.Επιστήμονες,νομικοί,θεολόγοι,Ιερείς ,Ιερομόναχοι,Αγιορείτες Πατέρες και χιλιάδες λαού εγγράφως έχουν επιχειρηματολογήσει γύρω απο αυτό το σοβαρό πρόβλημα.Δυστυχώς ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και η Ιερά Σύνοδος  εξακολουθούν να αφήνουν χωρίς πνευματική καθοδήγηση τον πιστό λαό.
Διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι σε λίγες ημέρες ο κ.Ιερώνυμος θα έχει προσωπική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.Ευχόμαστε η συζήτηση κατά την συνάντηση αυτή να μην περιορισθεί μόνο στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας,διότι τότε  εύλογα θα αναρωτηθεί ο κάθε πιστός αν  τα "χωράφια" και τα "σπίτια"  έχουν μεγαλύτερη σημασία απο την στέρηση των Θεόσδοτων δώρων του αυτεξούσιου και της ελευθερίας.
Μακαριώτατε αυτή η συνάντηση θα  είναι μια  ευκαιρία να αποδείξετε ότι στέκεστε στο πλευρό του ποιμνίου σας ως ποιμενάρχης και φορέας της Αποστολικής διαδοχής και όχι ως τεχνοκράτης που απλώς θέλει να ρυθμίσει τις ισορροπίες μεταξύ της Εκκλησίας κα της Πολιτείας.
Ο ευρισκόμενος υπο ιδιότυπο καθεστώς δίωξης Ορθόδοξος αντιρρησίας συνείδησης (δημοκρατικής και θρησκευτικής) περιμένει απο εσάς και τους υπολοίπους  Ιεράρχες να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων  ορθοτομούντες τον Λόγον της Αληθείας.
"Το πεδίον"  είναι μπροστά, απο εσάς θα εξαρτηθεί αν θα είναι "λαμπρόν" ή θα φωτισθεί απο το ημίφως μιας  πνευματικής  "νυχτιάς".

Τί έγραψε "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" στις 25/10/09:

...Για τις αρχές Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.
Έξι μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν επισήμως. Τότε ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί στο γραφείο του τον Αρχιεπίσκοπο και είχαν πολύωρη συζήτηση για τις σχέσεις που θα είχε η μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Εκκλησία. Ο πρωθυπουργός, όπως λέγεται, είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, διαφωνώντας κάθετα με τη «χαριστική» λογική που υιοθετούσε απέναντι στην Εκκλησία η κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως λένε εκκλησιαστικές πηγές, ο Γ. Παπανδρέου εξασφάλισε τη συναίνεση του Αρχιεπισκόπου για μια σειρά ενεργειών που θεωρεί ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν όσον αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος έλαβε ως «αντάλλαγμα» την υπόσχεση από τον πρωθυπουργό ότι θα παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις στην Εκκλησία για να βελτιώσει τις υποδομές του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου.

Αναρτήθηκε από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις