Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Φασιστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "καταδίκασε" τον Σταυρό στα ιταλικά σχολεία....

 
Η είδηση:

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες. Ο σταυρός κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Eνάγουσα ήταν η Σόλιε Λάουτσι, μια Ιταλίδα από το Αμπανο Τέρμε. Τα παιδιά της, Ντατάικο και Σάμι Αλμπερτίν, ηλικίας 11 και 13 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν μαθήματα στο δημόσιο σχολείο της πόλης. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός. Η Λάουτσι έκρινε ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους και του σχολείου.
Επικαλέστηκε μάλιστα και μία δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του Κράτους.
Ωστόσο, οι δικαστές στο Στρασβούργο έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα
το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.
Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας κατεφέρθηκε εναντίον της «ιδεολογικής» απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας» δήλωσε η υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.
πηγή Τα Νέα
ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή είναι η κακώς νοούμενη ανεξιθρησκεία της Ε.Ε. Με φασιστικό τρόπο αποφάσισε να "κατεβάσει" τον Σταυρό από τις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας. Αιτιολογικό ήταν, ότι ενοχλεί τους αλλόθρησκους ή άθεους μαθητές και τις οικογένειές τους. Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό το να "κατέβει" ο Σταυρός ενοχλεί τους Χριστιανούς μαθητές και τις οικογένειές τους.

Με λίγα λόγια επιβολή αθεϊας στα σχολεία επιδιώκει η Ε.Ε. Ο ρόλος της λοιπόν ξεσκεπάζεται χρόνο με τον χρόνο.
Οσο κι αν ακούγεται ενοχλητικό για τους Χριστιανούς θα μπορούσε κάλιστα το ΕΔΑΔ να αποφασίσει την ανάρτηση στις σχολικές αίθουσες που υπάρχουν και αλλόθρησκοι μαθητές, και άλλων θρησκευτικών συμβόλων ωστε να εκφράζονται ελεύθερα όλες οι θρησκείες. Φυσικά αν το πάρουμε κι έτσι όλοι οι υπόλοιποι τοίχοι κενοί από θρησκευτικά σύμβολα θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι εκφράζουν τους άθεους μαθητές!
Ομως ο αντικειμενικός σκοπός είναι να "φύγει"ο Σταυρός. Αυτό είναι που ενοχλεί. Οπότε όλες οι άλλες λύσεις δεν είναι επιθυμητές. Και να σκεφτεί κανείς ότι φασιστικά και απροκάλυπτα, προσπαθούν να επιβάλλουν τις αθεϊστικές αντιλήψεις τους σε Χριστιανικά κράτη όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι Χριστιανοί.
Ας μην ετοιμάζoνται και τρίβουν τα χέρια τους οι αντίχριστοι της χώρας μας γιατί εδώ είναι Ελλάδα και οι κυβερνώντες (παρόλες τις έντονα προδοτικές απόψεις τους) ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σκέφτονται και το πολιτικό κόστος. Αυτό που πλήρωσε ο Σημίτης με το θέμα των ταυτοτήτων......
Ας είμαστε όμως σε επαγρύπνηση και εγρήγορση να ανατρέψουμε πιθανά σενάρια εφαρμογής της αθεϊστικής ανεξιθρησκείας που προσπαθεί να μας επιβάλλει η Ε.Ε.
Επιτέλους έχουμε κι εμείς οι Χριστιανοί ανθρώπινα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και δεν αρνούμαστε τον αυτοπροσδιορισμό κανενός άλλου θρησκεύματος. Αυτό σημαίνει ανεξιθρησκεία κι όχι η αποκαθήλωση του Σταυρού.
Και στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε, ακόμα, Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα δικαιώματά μας, που προβλέπει και το Σύνταγμα, πρέπει να γίνονται σεβαστά και σαν φόρος τιμής στο αίμα των χιλιάδων ή και εκατομμυρίων νεκρών μας που έπεσαν για του "Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.