Συντριβή των Οικουμενιστών στην Κύπρο!


Η "Ομολογία Πίστεως" με τις υπογραφές χιλιάδων επισκόπων κληρικών, μοναχών και λαϊκών,
τα ποικίλα κείμενα, δημοσιευμένα στον "Ὁρθόδοξο Τύπο", την "Παρακαταθήκη" τη "Θεοδρομία" και στον υπόλοιπο εκκλησιαστικό Τύπο,
οι επιστολές του καθηγητού Τσελλεγίδη,
η τοποθέτηση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους,
οι επιστολές κληρικών προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος,
η ορθόδοξη αντίδραση 30 αρχιερέων κατά τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και προ πάντων
ή κατα μέτωπον ἐπίθεση των μοναχών της Μονής Σταυροβουνίου καί  λοιπων κληρικών καί λαϊκών εναντίον του πνεύματος αποστασίας των οικουμενιστών ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ!
Ανήμποροι, σαν χαμένοι οι Λατίνοι και οι Λατινόφρονες της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και  Ρωμαιοκαθολικών ἔβγαλαν ένα ανακοινωθέν των εργασιών της Επιτροπής. Ένα κείμενο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με εκείνο που είχε πεί ο πάπας Ευγένιος όταν είδε κατά τήν ψευδοσύνοδο Φλωρεντίας Φερράρας νά απουσιάζει από την απόφαση Ενώσεως η υπογραφή του αγίου Μάρκου του Ευγενικού : " Ἑποιήσαμεν ουδέν".
         Συγκεκριμένα γράφουν στο κείμενό τους μεταξύ άλλων :
" Όπως ήταν αποφασισμένο στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Ραβέννα, το 2007, η Επιτροπή ( ενν. η τωρινή) μελέτησε το θέμα "Ο ρόλος του Επισκόπου Ρώμης στην κοινωνία της Εκκλησίας κατά την πρώτη χιλιετία" επί τη βάσει ενός προσχεδίου κειμένου πρετοιμασμένου από τήν Κοινή Επιτροπή, η οποία συνήλθε στήν Ελούντα της Κρήτης την περασμένη χρονιά.  Κατά τή συγκρότηση της [τωρινής] Ολομέλειας η Επιτροπή προσεκτικά μελέτησε καί βελτίωσε τό προσχέδιο κειμένου της Κοινής Επιτροπής και αποφάσισε να συμπληρώσει την εργασία της πάνω στο κείμενο τον ερχόμενο χρόνο συγκαλώντας μιά ευρύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής.  Κανένα τελικό κείμενο δεν αποφασίστηκε να εκδοθεί [στην παρούσα συνάντηση] και όποιο κείμενο τυχόν κυκλοφορήσει δεν είναι έγκυροΑποφασίστηκε ότι η 12η Ολομέλεια της Επιτροπής θα φιλοξενηθεί από τόν Καρδινάλιο Schonborn στήν Βιέννη από 20-27 Σεπτεμβρίου 2010  " . 
"Ανθρακες ο θησαυρός" ή "ώδινεν όρος και έτεκε μυν" κατά τα αρχαία ρητά.  Ευχόμαστε στους δυσαρεστημένους συνέδρους και εις άλλα με υγεία!  Στη Βιέννη του χρόνου θα μαζευτούν με την ησυχία τους, θα απολαύσουν το Δούναβη και ελπίζουν να τελειώσουν με την αποστολή που τους ανέθεσαν. Αλλά ο Χριστός είναι παντού! Γι αυτό να ....προσέχουν, γιατί μέχρι προ ετών εθεώντο σε σπήλαιο εκτός της Μεγίστης Λαύρας τυμπανιαίοι και άλυωτοι οι μοναχοί που είχαν κοινωνήσει με τους Λατίνους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις