ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" -ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


Δεν θα πρωτοτυπήσουμε αν πούμε ότι μια ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων διεθνώς αλλά και στη χώρα μας θα μας δημιουργήσει την αίσθηση ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει ,κάτι "μεγάλο" βρίσκεται στα σκαριά.Εύκολα ένας προσεκτικός παρατηρητής τοποθετώντας τα κομμάτια του πάζλ θα αντιληφθεί τον δαιμονικά φτιαγμένο ιστό της αράχνης που εξυφαίνεται γύρω μας.
Στην Ελλάδα του ΄90 αρχικά ήλθε ο "εκσυγχρονισμός" της πολιτικής και της θρησκευτικής ...ζωής με τον Σημίτη και τον Χριστόδουλο αντίστοιχα.Και οι δυό θάλεγε κανείς ότι βρέθηκαν απο μια ...συγκυρία να ανταγωνίζονται ποιός απο τους δύο θα "εκσυγχρονίσει" περισσότερο το τομέα "ευθύνης" του.Κάτι δηλαδή σαν να λέμε ποιός θα είναι στο κουπί της βάρκας που θα μας περάσει απέναντι.Η πρόσκληση για την "βαρκάδα" (στον Αχέροντα λέμε εμείς) είχε γίνει και με πολιτικό και με θρησκευτικό τρόπο.Ταυτόχρονα ο άμβωνας της "Νέας Εποχής" μαζί με τα άλλα συνεργαζόμενα ΜΜΕ φρόντιζε να διαφθείρει το αξιακό σύστημα άμυνας του καθενός ξεχωριστά παιδαγωγώντας τον σε οτιδήποτε θολό και δυσώδες.Σιγά σιγά οι απαξίες έπαιρναν τη θέση των αξιών και η αμφισβήτηση ακόμα και αντικειμενικών αληθειών έγινε το κοστούμι του "πολιτισμένου δημοκράτη".
Ο κόσμος άρχισε να εξοικειώνεται με το στραβό και το ολέθριο και δεν ξύνιζε πια τα μούτρα του στη θέα του απαίσιου.Ο καναπές έγινε η πρώιμη φυλακή του ήδη δυσκολεμένου απο την πνευματική ορφάνεια νεο-Έλληνα.

Η εικόνα της απ΄ ευθείας μετάδοσης των βομβαρδισμών της Βαγδάτης έκαναν τον τηλεθεατή να εντυπωσιάζεται απο την ποσότητα της ενημέρωσης να θεοποιεί την τηλεοπτική προβολή μιας υποκειμενικής αλήθειας και κυρίως να μην βλέπει τη κατάντια του.

Αυτός που λίγα χρόνια πριν φώναζε μαζί με 1.500.000 συμπολίτες του για την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας μας , έτρωγε πίτσα βλέποντας live τη σφαγή των αμάχων της Βαγδάτης απο την αεροπορία της "Νέας Τάξης".
Η πολυδιαφημισμένη "κοινωνική συνοχή" μετα την prova generale της Καραμανλικής "επανίδρυσης του κράτους " με τους εθνομηδενισμούς της Ρεπούσειας διαστροφής της ελληνικής ιστορίας και τους Βουλγαράκειους δογματισμούς του "οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό",έγινε κοινωνική ανοχή .
Ο επίλογος της τραγωδίας ήδη άρχισε να παίζεται με την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής παραλαβής του ΑΜΚΑ και της χρήσης της αντίστοιχης κάρτας χωρίς περιθώρια επιλογής αφού οποιαδήποτε αντίρρηση θα στείλει τον πολίτη στο περιθώριο κια την εξαθλίωση.
Ταυτόχρονα μεσα στο καλοκαίρι άλλη μια τροπολογία- χτύπημα στηδημοκρατία επιτρέπει τη χρήση των κρατικών καμερών για παρακολούθηση - καταγραφή των πολιτών και τη λήψη γενετικού υλικού απο κάθε κατηγορούμενο ακόμα και για πλημέλημα.
Ο ΑΜΚΑ και η κάρτα με πρόσχημα την εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νόμοι για την κοινωνική ασφάλεια έβαλαν απο την πίσω πόρτα την πραγματική μορφή της "επανίδρυσης του κράτους".
Η ίδρυση του κράτους του "μεγάλου παγκόσμιου αδελφού" δεν είναι πια ένα ευφάνταστο σενάριο αλλά μια διακριτή δυστυχώς πραγματικότητα.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΟΣΔΟΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΣΚΛΑΒΑΚΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις